AHİLER NİĞDE´DE TOPLANDI

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu Başkanlığındaki toplantı, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız´ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

7 ADET KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ 

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu toplantının açılışında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı´nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen faaliyetlerin başında; Aksaray´da 3, Kırşehir´de 2, Niğde´de 2 olmak üzere toplam 7 adet KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitiminin gerçekleştirilmiş olması gelmektedir.  Aynı zamanda, Kamu – Sanayi – Üniversite Platformu (KÜSİ) firma ziyaretleri devam etmiş ve Niğde Valiliği´ne bağlı İl Müdürlükleri personeline proje döngüsü eğitimi verilmiştir. Yine geçtiğimiz ay içerisinde, Narlıgöl Peyzaj Tasarım ve Çevre Düzenlenmesi Projesi tamamlanmış ve Güney Kore – Çin çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir”

 

DESTEK MİKTARI TOPLAM 400 BİN TL

“Ayrıca 1 Temmuz itibari ile 2016 Yılı Teknik Destek Programı ilanına çıkılmış bulunmaktadır. Program kapsamında kullandırılacak destek miktarı toplam 400.000,00 TL´dir. Bugünkü toplantımızın önemli gündem maddesi, değerlendirme süreci sona eren 2016 Yılı KOBİ Geliştirme Mali Destek Programı olacaktır. Değerlendirme sonucunda Başarılı Proje Listesi bu toplantıda Yönetim Kurulumuzun onayına sunulacaktır”

 

Kredi hacmi 12 trilyon 899 milyar lira oldu Kredi hacmi 12 trilyon 899 milyar lira oldu

YENİ BAŞKAN VEKİLİ HAKTANKAÇMAZ

“Ayrıca Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu ve Koordinasyonu hakkında 5449 sayılı Kanunun 10. Maddesi gereğince; birden fazla ilden oluşan bölgelerde Yönetim Kurulu Başkanlığı, bölgedeki valiler tarafından birer yıl süreyle dönüşümlü olarak yürütülür.” Bu doğrultuda, halen Niğde Valisi olarak bende bulunan Yönetim Kurulu Başkanlığının 24 Temmuz 2016 tarihi itibariyle Aksaray Valisi Sn. Aykut Pekmez´e devredilmesi ve 24 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkan vekilliğine de Kırıkkale Valisi Sn. M. İlker Haktankaçmaz´ın seçilmesi de bugünkü toplantıda karara bağlanacaktır”

 

SAHA ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK

“Önümüzdeki bir aylık dönemde ise;   Kırıkkale´de gerçekleştirilecek Jeotermal potansiyelin varlığı konusunda saha çalışmalarına başlanacaktır.     Ayrıca, TR71 Bölgesi URGE projesi ihtiyaç analizi çalışmalarına devam edilecektir. Kalkınma Kurulu Toplantısının ise Temmuz ayı sonu veya Ağustos ayı başında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca yine önümüzdeki bir aylık süreçte, 2016 yılı Ajans Ara Faaliyet Raporu ve 2017 Yılı Çalışma Planı hazırlanacaktır. Toplantımız diğer konuların görüşülmesiyle sona erecektir” dedi.