TAM NOT ALDI

Irmak Köyü 2. Sılayı Rahim Şöleninde renkli görüntüler ortaya çıktı. Büyük ilgi gören el sanatları katılımcılardan tam not aldı. Ayrıca Araştırmacı yazar Selçuk Silsüpür standı büyük ilgi görürken, Silsüpür tek tek kitaplarını imzalayarak vatandaşlara dağıttı.

 

Kırıkkale’de otoparkta otomobil yandı Kırıkkale’de otoparkta otomobil yandı

KIL ÇADIR KURARAK DESTEK VERDİ

Yahşihanlılar Derneği´nin Irmak Köyü´nde düzenlediği şenliğe Kırıkkale Oğuz Boyu Dernekleri Federasyonu olarak yirmiye yakın kıl çadır kurarak destek verdi. Şahane bir görüntü oluştu. Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca´da şenliğe katıldı.

 

 AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİK

Dernek Başkanı Ali İhsan Akkaya yaptığı açıklamada “Oğuz Boyu Federasyonu olarak amacımız, bu şenliklerin Kırıkkale başta olmak üzere tüm ilçelerimizde ve de tüm köylerimizde yapılmasını sağlamak. İnsanlarımızın örf, adet ve de törelerini görmelerini, tanımalarını istiyoruz” dedi.

 

HATIRA TABAK TAKDİM ETTİ

Irmak Köyü´nün kadıları yaptıkları gözleme ve çörekleri konuklara ikram ettiler. Türk boyları konfederasyon genel başkanı Durhasan Koca, Oğuz boyu konfederasyonu kültür derneği federasyon genel başkanı Yakup Atasıtürk, Irmak köyü Muhtarı Mustafa Çayır, Yahşihan ilçeleri dernek başkanı Ali Ihsan Akkaya ile günün anısına hatıra tabak takdim etti.