GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu´nda düzenlenen program Vali Mehmet İlken Haktankaçmaz, Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ile şehidin babası Nurettin ve annesi Rukiye Çopur da katıldı. Kuran tilavetiyle başlayan programda, 15 Temmuz şehitleri Alparslan Yazıcı, Hakan Yorulmaz, Volkan Pilavcı ve Volkan Canöz´ün öz geçmişleri okundu. Şehit yakınları bu sırada göz yaşlarına hakim olamadı.

 

Kırıkkale Belediyesi Meclis toplantısı canlı yayınlanıyor Kırıkkale Belediyesi Meclis toplantısı canlı yayınlanıyor

NE MUTLU O ANNE VE BABALARA

Vali M. İlker Haktankaçmaz yaptığı konuşmada, şehitlerin fedakarlığın en büyüğünü yaptıklarını belirterek, 'Ne mutlu o anne ve babalara ki böyle kahramanlar yetiştirebilmişler. Ne mutlu bu millete ki; ihtiyaç duyulduğunda arasından böyle kahramanları çıkartabilmiştir. Böyle kahraman evlatları olduğu ve anne babaların böyle kahramanları yetiştirdiği müddetçe, bu millet kıyamete kadar varlığını devam ettirecektir. Bu bayrak kıyamete kadar göklerde dalgalanacaktır' dedi.

 

ONUR VE GURUR DUYUYORUM

Şehit Aydın Çopur´un babası Nurettin Çopur da üniversite yönetimine oğlunun isminin böyle bir yere verilmesinden dolayı teşekkür etti. Baba Çopur, '15 Temmuz darbe girişimi süreci içerisinde bu iki örneği aynı anda görme durumunda kaldık. Bir tarafta hainlikte sınır tanımayan, yaralanmış, şehit olmuş kişilerin üzerine tankları sürerek çiğnemek isteyen vatan hainleri, diğer tarafta ise şerefini en yüksek derecede koruyan vatan evlatları. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Onlar çok daha kıymetli bir aleme göç etmişlerdir. Bunlar bizim gurur tablomuz. Oğlum 26 yaşında ahiretini garantilemiştir. Bundan onur ve gurur duyuyorum' diye konuştu.