Delice Lisesi Konferans Salonu´nda yapılan toplantıya Kaymakam Muhammed Karasu, Jandarma Komutanı Ömer Akyel, İlçe Müdürü Kazim Erdoğan, Özel İdare Müdürü Habib Akdemir, Sulakyurt Orman İşletme Şefi Melek Karakaya ve köy muhtarları katıldı. İlçe Müdürlüğüteknik personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Şenol Erkol ve Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Dursun katılımcılara “Anız Yangınlarının Zararları” konulu bir sunum yaptılar. Katılımcılara eğitici bir video izlettiren teknik ekip bu konuda vatandaşları sağduyuya ve sorumluluğa davet etti.Kaymakam Muhammed Zennur Karasu muhtarlara almaları gereken sorumluluğu anlatırken, vatandaşları bu konuda bilgilendirmek için eğitimin köydeki ayağını muhtarların oluşturduğunu vurguladı.

ANIZ YANGINLARINI İHBAR EDİN

Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu! Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu!

Jandarma Komutanı Ömer Akyel ise muhtarlara anız yangınlarını ihbar etmeleri, sorumlu kişilerin tespitinde kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Anız yangınlarında uyguladıkları idari ve adli cezalar ile ilgili muhtarları bilgilendirdi.Sulakyurt Orman İşletme Şefi Melek Karakaya ise ormanlara 4 km mesafede anız yangınlarının çok tehlikeli olabileceğini söyledi. Ayrıca %15 gibi çok düşük bir orman varlığına sahip olan Kırıkkale´de bir de anız yangınları ile bu varlığını yok edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

VATANA İHANETTEN FARKI YOK

İlçe Müdürü Kazim Erdoğan; “ilçemizde bu yıl 946 dekar arpa ve 19.656 dekar buğday olmak üzere toplam 20.602 dekar hububat ekimi yapıldığını, anız yangınları toprak işlemeyi kolaylaştırdığı anlayışı yaygın olmasına rağmen, toprak ve ürün verimliliğine negatif etkisinden dolayı yıllar sürecek geri dönüşü olmayan zararlara yol açtığını söylemiştir. Biyolojik dengeyi alt üst eden bu katliam öncelikle çiftçilerimize geniş anlamda da ülkemize yapılan bir kötülüktür. Anız yakmak birçok faydalı canlıyı yok ederken topraklarımızı da küle çevirmektedir. Belki bir kibrit atmak kadar basit görünen bu olay aslında vatana, yapılan büyük bir ihanettir. Çiftçilerimiz anız yakarak bindikleri dalları kesmemeleridir.”dedi.