GÜNCEL HABERLER

VALİLİK KUPASI´NDA ADIM ADIM FİNALE

Kırıkkale´nin il oluşunun 30. yıl anısına düzenlenen ‘Valilik Kupası´nda ikinci tur için kuralar çekildi. 30 Temmuz Salı günü başlayan turnuvalarda 41 takım finallere kalabilmek için mücadele etti. 25 takım turnuvadan elenirken, 16 takım ise finale çıkmaya hak kazandı.  

 

16 TAKIM FİNALDE

İl oluşumuzun 30. yılı nedeniyle sporun kitlelere yayılması, spora ilginin artırılması, sporun her yaştaki insanın beden ve ruh sağlığını geliştirilmesi, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki iletişimin saygı, sevgi, dostluk ve hoşgörü diyaloğuna dönüşmesi amacıyla Kırıkkale Valiliği himayesinde, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından organize edilen ‘Valilik Kupası´ turnuvalarında ilk tur sona erdi. 30 Temmuz Salı günü başlayan turnuvalarda 41 takım finallere kalabilmek için mücadele etti. 25 takım turnuvadan elenirken, 16 takım ise finale çıkmaya hak kazandı.   

 

KIRIKKALE SPORU SEVEN BİR ŞEHİR

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu´nda gerçekleşen kura çekimine çok sayıda sporsever katıldı. Valilik Kupası Tertip Komitesi Başkanı Metin Karakuş, Valilik Turnuvası´na 41 takımın katıldığını ve 25 takımın elendiğini söyleyerek, “1´nci turu tamamlayıp, 2´nci tura geçiyoruz. Biz bu süreç içerisinde talimatların tam okunmaması ile birlikte bir çok şikayetler geldi. Bütün sistem kurallar ile çalışıyor. Biz Kırıkkale´de spor olsun istiyoruz. Kırıkkale sporu seven bir şehir. Spor bir araç olsun amaç olsun istemedik. Haksızlığa uğradığını düşünen arkadaşlarımız vardı. Onlarla da görüştük sorunlarımızı çözdük. Ben finallere kalan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum”

 

EMİNE BULUT CİNAYETİNİ KINIYORUZ

Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Sırrı Zengin, “30 yıldan sonra güzel bir şekilde müsabakalarımıza devam ediyoruz. Bütün arkadaşlarımız ile uyum içerisindeyiz. Arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca ilimizde olan bizim için yüzümüzü yere baktıran bir olay oldu. Kırıkkale şuan dünya gündemine çok kötü bir şekilde girdi. Kırıkkale bunu hak etmedi. Neşet Ertaş´ın annesi Kırıkkaleli. Türkiye´m Türküsünü Kırıkkale´den feyz alarak nokta dediğimiz bölgede yazdığını herkesin bilmesini istiyorum. En çok şehit veren ilin Kırıkkale olduğunu söylüyorum. Emine Bulut cinayeti bizim yüzümüzü yere bakıttı. Kadına şiddet olmaması gerekiyor. Kırıkkale spor camiası olarak bu iğrenç olayı hepimiz yüreğimiz yanarak duyduk. Hepimiz üzgünüz. Kınıyoruz. Böyle olmaması lazımdı. Bizim devletimiz var. Devletimizin savcısı hakimi var. Devletimize güveniyoruz. Kırıkkaleliler olarak biz bu cinayetleri şiddetle kınıyoruz”

 

BAŞARILAR

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Yardımcısı Adnan Vural ise “Kırıkkale Valisi Sayın Yunus Sezer, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Sayın Haluk Karahan ile Ankara´ya gidip Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüşecekler. Hepsinin size selamları var. Turnuvamız güzel şekilde devam ediyor. Bundan sonraki müsabakalarımız Fikret Karabudak Stadında devam edecek. Takımlarımıza maçlarda başarılar diliyor, şampiyon takıma başarılar diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından ise kura çekimi gerçekleştirildi.