GÜNCEL HABERLER

PEYGAMBERİMİZE GÖRE İNSAN HAKLARI

 

EN MUTLU VE BAŞARILI İNSAN

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Uzmanı, Eğitimci-Yazar Dr. Halit Ertuğrul´un öğrencilerle bir araya geldiği programda, mutlu insan olmak için ne yapılması gerektiği, arkadaşın önemi, başarılı olmak için yapılması gerekenler ve başarısızlığın nedenleri hakkında bilgiler verdi.

 

BAŞARACAĞINA İNANMALI

En mutlu ve başarılı insan nimetlerin farkında olan insandır diyen Dr. Halit Ertuğrul, “verilen nimetlerin değerini elimizdeyken anlamamız gerekmektedir. Mutlu olmak ve başarıyı yakalamak için varlık sebebinin farkında olunmalı ve insan olmanın kıymeti bilinmelidir. Kişi niçin var olduğunun cevabını bulmalı ve başaracağına inanmalı. “

 

HAYAT YAŞAYABİLMEK İÇİN

Her insan kendini daha iyi yerlere getirecek sebepler bulur kimisi anne babası için kimisi ise daha kaliteli ve refah içerisinde bir hayat yaşayabilmek için. Neden ne olursa olsun bizi ileriye götürecek bir şey olsun. Başarılı olmak gibi bir niyetiniz varsa arkadaşlarınızı gözden geçirmeniz gerekmektedir. Çünkü arkadaşınız kadar önemli, onun kadar değerli, onun kadar başarılısın. Özetlemek gerekirse arkadaşını seçen geleceğini seçer” dedi.

 

ÖNCE GÖNÜLLERİNE GİRMEK GEREKİR

Yapılan araştırmalara göre en huzurlu ve mutlu kişiler insanlara çare olan, el uzatan ve önyargılardan uzak insanlardır diyen Dr. Halit Ertuğrul, “insana insan olduğu için değer vermek, insanların kafalarına girmeden önce gönüllerine girmek, köprüler kurmak gerekir. Dünyanın cenneti sevildiğimiz, önemsendiğimiz ve değer gördüğümüz yerdir. Gönüllere girerek çare oluruz, tutulan el oluruz” şeklinde konuştu.

 

ERTUĞRUL KİTAPLARI İMZALADI

Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan program “Peygamber Efendimize Göre İnsan Hakları” konulu makalede ilk ona giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve Dr. Halit Ertuğrul tarafından kitaplarının imzalanmasıyla sona erdi.