GÜNCEL HABERLER

KÜ başarıdan başarıya koşuyor

SAYILI ÜNİVERSİTELER ARASINDAYIZ

Rektörlük Senato Salonu´nda basın mensuplarına üniversitenin 2 yıllık faaliyet raporunu sinevizyon gösterisinde bilgiler aktaran Kırıkkale Üniversitesi Prof. Dr. Ersan Aslan, Eylül 2019- Eylül 2020 arasında yapılan faaliyetler  ve önümüzdeki dönem hedefleri hakkında bilgi verdi. Kırıkkale Üniversitesi´nin sayılı üniversiteler arasında yer aldığının müjdesini de veren Rektör Arslan, bölüm sayısının artması ile birlikte kadronun da arttığını belirterek, 94 adet atamanın yapıldığını söyledi.

 

GÜNLÜK 6 BİN 500 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Kırıkkale Üniversitesi´nin hocalarının görevlerini özverili şekilde yerine getirdiklerini dile getiren Aslan, “Dijital çağın getirdiği yenilikler ne ise biz hepsine hazırız ve altyapımız hazır. Virüs salgını ve kısıtlamalarla beraber günlük ortalama 6 bin 500 öğrenciye uzaktan eğitim veriliyor. Hocalarımız anlatıyor, öğrenciler dinliyor. Hocayla öğrenci online şekilde yüz yüze uzaktan da olsa eğitim alma imkanı buluyor. Öğrencileri bilgisayarlar ya da araçlarla baş başa bırakmıyoruz” şeklinde konuştu.

 

ERASMUS ANLAŞMALARI YAPILDI

2018 ve 2019 yıllarını özetleyen Aslan, “ Kırıkkale Üniversitesi Sanayi İşbirliği akademik kurulu kuruldu. KÜSİ SEKTÖR KURULU OLUŞTURULDU YENİ ERASMUS (3) Ve Mevlana (4) anlaşmaları yapıldı, özel eğitim bölümü açıldı. Okçuluk ormanı ağaçlar dikildi. Kurum başkanlarından, bilim insanlarına, yazarlardan, sektör temsilcilerine kadar sayısız program yapıldı.  TÜRKPATENT bilgi ve doküman birimi kuruldu. Firma ile iş birliği protokolü imzalandı. Veteriner fakültemiz ulusal akreditasyon belgesi aldı. Tıp Fakültesinde İbni sina palyatif bakım ünitesi açıldı.”

 

YENİ BÖLÜMLER AÇILDI

Rektör Aslan, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesine Görme Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı, İşitme Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı, Özel Yetenekliler Eğitimi Anabilim Dalı, Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü´ne Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı Tezli YL, Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı Tezli ve Tezsiz YL, Sosyal Bilimleri Enstitüsü´ne Maliye Anabilim Dalı Doktora, Felsefe ve Din Bilimleri Tezli YL, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Tezli YL ve Hukuk Fakültesi´ne Deniz Hukuku Anabilim Dalı ile İslam Hukuku Anabilim Dalı bölümlerinin açıldığını söyledi.

 

UÇAN ARABA´DA 3. OLDUK

Ayrıca Gaziantep´in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya´nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020, dolu dolu geçen etkinliklerin tamamlandığını dile getiren Aslan, “24-27 Eylül tarihlerinde çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan festivalde, 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvuruda bulunan 100 binin üzerinde gençten yaklaşık 5 bini finalist olarak yarıştı. Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri Emre Burak ve Furkan Türkay, TEKNOFEST 2020´de katıldıkları Uçan Araba Tasarım Yarışmasında 3´üncülük ödülü aldı. Kırıkkale Üniversitesi Milli Teknoloji hamlesine destek olmaya, hayallerini gerçekleştirmeye devam edecek”

 

ÜNİVERSİTENİN SEKTÖR İŞ BİRLİKLERİ

Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, GSF ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk ve Ortaokullarda Enstrüman Eğitimi Türk Patent ve Marka Kurumu, Kırıkkale SMMM Odası, Kırıkkale İŞKUR, Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası. Durmazlar Makine. KOSGEB. İBTAV ve TÜBA. 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Etkinlikleri Kapsamında 361 Üniversite, Kurum ve kuruluş 15 sanayi kuruluşu Kırıkkale Üniversitesi 2020 ulusal kuruluşlarla anlaşma yapıldı.”

 

VETERİNER FAKİLTESİ AKREDİTASYON ALDI

“Veteriner Fakültemize Ulusal Akreditasyon Belgesi. Üniversitemize TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi. Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesine Gelişmekte Olan TGB´ler içinde 3 .´lük Ödülü 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Koordinatörlüğü gururlarımız Kırıkkale Üniversitesi 2020 bölüm akreditasyonlarını sağlamak. Matematik Bölümümüz Dünya´da ilk 500´de (2018, 2019 ve Kırıkkale Üniversitesi 2020 yayın istatistiklerini dünya standartlarına çıkarmak. TEKNOFEST uçan araba yarışmasında Türkiye üçüncülüğü elde ettik.”

 

2019 UNİKOP DÖNEM BAŞKANLIĞI

“UNİKOP VII. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu UNİKOP Üniversiteler Arası Spor Etkinlikleri UNİKOP Laboratuvar Veri Taban Kırıkkale Üniversitesi 2020 ulusal kuruluşlarla anlaşma. Sosyal Sorumluluğumuz Otizm Farkındalık Paneli Hastane Öncesi Acil Tıp Sempozyumu Hacı Taşan Ulusal Çalgı Festivali Palyatif Bakım: Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu Özel Sporcular Bocce Ligi Final Karşılaşmaları her ay özel öğrencilere yönelik etkinlik özel öğrencilere üniversitemizde okuma imkanı. Özel eğitime muhtaç çocuklarımız için her ay bir etkinlik yapmak”

 

ÜNİVERSİTENİZE VE ŞEHRİNİZE HOŞ GELDİNİZ

Hipoterapi merkezinin altyapısı oluşturuldu 11. kalkınma planı farkındalık ve eylem planı toplantısı yapıldı.  Çocuk yoğun bakım servisi, Yenidoğan yoğun bakım servisi ve geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulama merkezi açıldı engellilere hipoterapi tesisi kurmak Kırıkkale üniversitesi 2020.  “Üniversitenize ve Şehrinize Hoş Geldiniz” programı düzenlendi

Rektör öğrenci buluşmaları (I,II ve III) yapıldı engelsiz kültür, sanat ve spor festivali düzenlendi üniversitemiz YÖK sanal Fuarı´na katıldı öğrencilerinin şehir ile bütünleşmesini sağlamak.”

 

ÖZEL ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL ÜNİVERSİTE

“Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay´a anlatıldı. Protokol kapsamında yüksek lisansını tamamlayan öğretmenler diplomalarını aldı. Yönetici Eğitimi ve çalıştayı yapıldı. İlgili bütün bölümlerin en az bir proje ile şehre dokunmasını sağlamak. Özel öğrencilere özel eğitim öğretim özel öğrencilerin hayallerinin gerçekleştiği üniversite.

 

300 MİLYON GÖNÜL COĞRAFYASI

“Cezayir´den Üniversitemize Ziyaret Türkmenistan Büyükelçiliği Ziyaret. Cezayir Büyükelçiliğini Ziyaret Üniversitemizden Cezayir´de ´15 Temmuz Türkçe Öğretim Kursu´ uluslararası ilişkiler (hedef ülkemiz. 300 milyon gönül coğrafyamızda Kırıkkale´nin adını duyurmak. Gençlerimize Rol Model Örnekleri YÖKAK Başkanı GİV Yönetim Kurulu TÜBA Başkanı TÜBİTAK Başkanı YTB Başkanı TÜPRAŞ İnovasyon Müdürü TRT Genel Müdürü Payitaht Abdülhamid Ekibi Dışişleri Bakan Yardımcısı Strateji ve Bütçe Başkanı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılarıyla kariyer günleri etkinlikleri düzenledik.”

 

11 BİN MEZUNA ULAŞTIK

Mezun Takip Sisteminde Kayıtlı 11.000 mezun mezun mentör projesi iş ve staj ilanlarıyla ilgili mezunlarımızı bilgilendirme kamu kurumları ve özel sektörlerin online seminerlerine mezunların katılımı kariyer planlama merkezimiz. Bu çalışma kapsamında üniversitemizin kurulduğu günden itibaren mezun olan 75 bin öğrencimize ulaşarak şuanda ne yaptıkları ve üniversitemiz hakkında düşüncelerini soracağız. Üniversitemizden mezun olup çok önemli bürokrat ve uluslararası görevlerde olan mezunlarımız var.”

 

243 ADET KÜLTÜR, SPOR VE SANAT ETKİNLİKLERİ

“Teknik, öğrenci, öğrenci topluluğu, sportif faaliyetler alanında toplamda 243 etkinlik düzenledik.  2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında 81 il, 16 ülke ve 32 şehirde toplam 1008 etkinlik gerçekleştirildi. Üniversitemizde; 10 panel, 25 konferans, 3 sergi ve bir bilgi yarışması, bir müze ziyareti gerçekleştirildi.  Toplamda 40 etkinlik gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde Açılış Töreni İstanbul Havalimanı´nda Kapanış Töreni 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin yılını yüz akı ile bitirmek etkinlikleri gerçekleştirildi.”

 

KESİNTİSİZ EĞİTİM

Pandemi döneminde üniversitemiz KUZEM ile kesintisiz yüz yüze eğitim gerçekleştirdi. DRUAM ile personel ve öğrencilere danışma ve rehberlik hizmeti sunuldu.  Covid 19 pandemisi döneminde ruh sağlığı rehberi hazırlandı. 2019 2020 bahar dönemi dersler ve sınavlar uzaktan başarılı bir şekilde tamamlandı. Çevrimiçi tanıtım günleri düzenlendi. Günlük ortalama 1.000 canlı ders günlük ortalama 15.000 öğrenci girişi toplam açılan ders sayısı 6.409 yapıldı.”

 

HEDEFLERİMİZ

Uluslararası anlaşma sayısını artırarak, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini artırmak Öğrencilerinin şehir ile bütünleşmesini devam ettirmek. Yayın istatistiklerini dünya standartlarına çıkarmak. TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilk 50´ye girmek. Akredite olmuş bölümlerin sayısını arttırmak. Bölüm sayısını artırmak. Sanayi ilişkilerini proje bazlı çalışmaya oturtmak. Ulusal Şöhretler etkinlikleri gerçekleştirmek.

 

ÖĞRENCİ ETKİLEŞİMLİ ÖĞRETİM MODELİ

“Mevcut inşaatları bitirmek Kampüs enerji ihtiyacını alternatif enerjiden. Karşılamak. Keskin çiftliğini çalışır hale getirmek. Tıp, diş hekimliği ve veteriner fakültesinin 100 km yarıçapındaki alanda bilinirliğini sağlanmak. Üniversite tercihlerinde %100 doluluğa ulaşmak. İlgili bütün bölümlerin en az bir proje ile şehre dokunmasını sağlamak. Uzaktan Öğretimde öğretim elemanı öğrenci etkileşimli öğretim modelini yaygınlaştırmak”

 

İKİNCİ ÖĞRETİM HARÇ KARARINI YÖK ALACAK

Kırıkkale Üniversitesi olarak geleceğin başarılı öğrencilerini yetiştirme hedefleri olduğunu söyleyen Rektör Aslan, bu konuda üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini söyledi. Bir gazetecinin MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk´ün ikinci öğretim öğrencilerinden harç harası alınmasın sorusunu yanıtlayan Aslan, “Bunu bizler değil Yüksek Öğretim Kurulu tarafından alınan bir kararla oluşabilir. Bizler üniversite olarak YÖK´ün aldığı karar dışında bir karar alamayız” dedi.  Haber: Kenan Kuzucu