GÜNCEL HABERLER

Koltuksuz bakan sessiz sedasız uğurlandı

 CENAZEYE BÜROKRASİDEN KATILIM OLMADI

Kırıkkale´nin il oluşunda büyük emekleri olan Hazım Kutay vefat etti. Ahmet Hamdi Akseki Cami´nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka mezarlığına götürülen merhum Hazım Kutay burada toprağa verildi. Kırıkkale´nin il oluşunda büyük emekleri olan Kutay´ın cenazesine Kırıkkale bürokrasisinden katılımın olmadığını dile getiren eski Milli Takım Baş Antrenörü, Mühimmatspor Kurucularından Asalettin Pekdoğan, büyük insan Hazım Kutay´a vefa gösterilmediğini söyledi.

KIRIKKALE´Yİ İL, 5 KASABAYIDA İLÇE YAPTI

Kırıkkale´nin il oluşunun yanı sıra 5 kasabayı da ilçe yapan Hazım Kutay´ın bunu hak etmediğini dile getiren Antrenör Asalettin Pekdoğan, “Vefa İstanbul´da bir semtin ismi değildir. İnsanların karşılıklı yapmış oldukları, kader birliklerinin sonucunu da bir gün gösterilmesidir. Dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren Kırıkkale´ye geldiğinde merhum Hazım Kutay´a Kırıkkale il yapmak istiyor musun diye sordu. Merhum Kutay´da ‘evet efendim´ diye cevap verdi. Daha sonra takiplerini yaparak Kırıkkale´nin il oluşuna imza attı” şeklinde konuştu.

 KOLTUKSUZ BAKAN

“Merhum Hazım Kutay TBMM´nde koltuksuz bakandı. Her dediğini ve her istediğini her zaman herkese yaptıracak bir kapasitesi vardı. 5 kasabamızı ilçe yaptırdı. Üniversitemizin gelişiminde ve oluşumunda geçici yönetim kurulu kurdurarak büyük emekleri olan bir insandı. Yahşihan Sanayi Sitesi´nin oraya kurulması ve gelişiminde büyük emekleri vardı. Bu kadar büyük işlere imza atan Hazım Kutay´ın cenazesine Kırıkkale´mizin Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri ve STK´lar katılım sağlamadı. Biz buna çok üzüldük” diye serzenişte bulundu.  

 VEFASIZLIĞI HAK ETMEDİ

Geçmiş dönemde görev yapan Recep Mızrak ve Nihat Gökbulut´un dışında katılımın sağlanmadığını söyleyen Pekdoğan, “Vefasızlığı hak etmeyen bir insandı. Siyasetle geçinen, siyasetle hayatını sürdüren bir insan değildi. Babasının gayrimenkullerini satarak Kırıkkale´ye birçok yatırımlar yapardı. Kırıkkale insanının bürokrasi olmasında da büyük emekleri vardı. Allah rahmet eylesin” Bizlerde Manşet Gazetesi ailesi olarak merhum Hazım Kutay´a Allah´tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz. Haber: Kenan Kuzucu