GÜNCEL HABERLER

FİZY 22. LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASI´NDA ELEME HEYECANI SÜRÜYOR

 

 

Geleceğin yıldızları sahnede

 

Dijital müzik platformu fizy sponsorluğunda bu yıl 22. kez düzenlenen Liseler Arası Müzik Yarışması´nda geleceğin müzik yıldızları sahne performanslarını sergilemeye devam ediyor.

 

GELECEĞİN YILDIZLARI

Turkcell´den yapılan açıklamaya göre, 'Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu' ödülüne sahip fizy 22. Liseler Arası Müzik Yarışması´nda sahne heyecanı Ankara´da iki gün süren elemeyle devam etti. Festival ortamında geçen MEB Şura Salonu´ndaki elemelerde gençler, kendilerini desteklemek için gelen okul arkadaşlarıyla birlikte heyecan dolu anlar yaşadı. Geleceğin yıldız adaylarının muhteşem performansıyla göz kamaştırdığı ve kıyasıya geçen Ankara elemelerinde; Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Batman, Bolu, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Tunceli, Yozgat ve Zonguldak´tan gelen 199 lise yarıştı. Elemelerde en iyi performansı sergileyen okullar, finale yükselme şansı yakaladı. 

 

FİZY ÜZERİNDEN DİNLENEREK OY VERİLEBİLECEK

 

Gençleri profesyonel sahnede ağırlayan ve hayallerini gerçekleştiren yarışmanın eleme heyecanı 4-6 Nisan´da İzmir elemeleriyle devam edecek. Hem İstanbul´da hem de Ankara ve İzmir´de sahneye çıkan ve performans sergileyen grupların videoları, dijital müzik platformu fizy üzerinden dinlenerek oy verilebilecek. Elemede finale çıkma hakkı kazanamayan okullar arasından, fizy üzerinden izlenip en çok beğeniyi kazanan 6 okul, finale çıkmaya hak kazanan 30 performans arasına katılma şansını yakalayacak. İl elemeleri ve fizy üzerinden gelen oylarla seçilen toplam 36 okul finalde tekrar sahne alacak.

 

81 İLDEKİ 8 BİN LİSE ÖĞRENCİSİ

fizy sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışma için 81 ildeki 8 bin lise öğrencisi birbirinden değerli ödüller de bekliyor. Yarışmanın 'İcra' dalında ilk üçe giren gruplar sırasıyla 10 bin TL, 7 bin 500 TL ve 5 bin TL´nin sahibi olacak. Orkestra ve Sahne Performansı dallarında en yüksek oyu alan grup 6 bin TL´nin sahibi olurken ikinciye 4 bin TL ve üçüncüye ise 2 bin TL´lik para ödülü verilecek. Kız Solist, Erkek Solist ve Enstrüman dallarında da ilk üçe giren yarışmacılar 3 bin TL, 2 bin TL ve bin TL´nin sahibi olacak. Üstün Başarı gösteren ilk üç grup ise Okan Üniversitesi Konservatuvarı´nda eğitim bursu almaya hak kazanacak.  Haber Merkezi