GÜNCEL HABERLER

ÇELEBİ SÜT İŞLEME TESİSİ PROTOKOL İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

1999 yılında kurulan ve yıllardır atıl durumda olan Çelebi Süt Fabrikası, yeniden faaliyete geçiyor. Vali Yunus Sezer, 'İki yıldır ilmek ilmek dokunarak bu aşamaya gelen tesisimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum'

 

YENİDEN FAALİYETE GEÇİYOR

Geçmiş yıllarda ilçe ve köyde bulunan tarım faaliyetlerinde ekonomiye destek sağlamak amacıyla kurulan ve yaşanılan çeşitli sorunlar nedeniyle atıl durumda olan Çelebi Süt Fabrikası, yeniden tarım ekonomisine kazandırılacak. 1999 yılında kurulan ve yıllardır atıl durumda olan Çelebi Süt Fabrikası; Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı, Türkiye Halk Bankası ve Çelebi Belediyesi´nin işbirliği ile yeniden faaliyete geçiyor.

 

ÖRNEK PROJE

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “Bugün inşallah Çelebi Süt Fabrikasının protokolünü imzalayacağız. Açılışını daha güzel bir şekilde gerçekleştireceğiz. 2 yıldır ilmek ilmek dokunarak bu aşamaya geldi. Bu manada katkısı olan emeği geçen herkese teşekkür ederim. Cumhurbaşkanlığı sisteminin yerelde uygulandığı örnek projelerden bir tanesidir. Herkes elini taşın altına koydu. Bundan sonra da elimizden geleni yapacağız.  Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun”

 

BUGÜN BİZE BAYRAM

Çelebi Belediye Bakanı Yaşar Erdemir, “Bugün bizim için adeta bir düğün, adeta bir bayram günü. Yıllardır beklediğimiz gün geldi. Yıllardır atıl duran süt işletme tesisimizin bir daha kapanmamak üzere başlattığımız çalışmalar nihayet sonuçlandı.  Anadolu´nun birçok ilçesi gibi Çelebi´nin de geçimi tarım ve hayvancılığa bağlıdır. Büyük fedakarlıklarla kurulan süt işlete tesisimiz hedeflerine ulaşamadı maalesef. Son 11 yıldır atıl bekleyen fabrikamızın tekrar faaliyete açılması neticesinde ilçemizde ve köylerinde üretilen ürünler tereyağı ve peynire dönüştürülecek. Köylünün ekonomisine katkı sağlanacak ve daha çok süt üretmek için yeni yatırımlar gelecek” dedi.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Daha sonra Halk Bankası A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ergin Kaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Adalet Bakanlığı Ceza ve İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İş Yurtları Başkanı İhsan Özgür Çetin, AK Parti Milletvekili Ramazan Can´da konuşma yaptı. İşletme önünde düzenlenen törende, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı, Türkiye Halk Bankası ve Çelebi Belediyesi yetkililerinin katılımıyla protokol imzalandı.

 

İMZA TÖRENİNE BÜYÜK İLGİ

İmza Törenine Vali Sezer´in yanı sıra; Milletvekili Ramazan Can, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Adalet Bakanlığı Ceza ve İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İş Yurtları Başkanı İhsan Özgür Çetin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Halk Bankası A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ergin Kaya, Kaymakam İzzet Cem Eser, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Belediye Başkanı Yaşar Erdemir,  AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, AHİKA Genel Sekreteri Bekir Varol, İl Müdürleri, davetliler ve  vatandaşlar katıldı. Haber: Kenan Kuzucu