GÜNCEL HABERLER

ANFA´ya Kırıkkaleli genel müdür

HASAN YALÇINTAŞ ANFA A.Ş´YE YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLARAK ATANDI

 

ANFA´ya Kırıkkaleli genel müdür

 

MHP ve AK Parti´de siyaset yapan ve en son yapılan yerel seçimlerde İYİ Parti´den Altındağ İlçe Başkan adayı olan Kırıkkaleli Hasan Yalçıntaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA A.Ş´ye Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

 

GÖREVİNE BAŞLADI

Aynı zamanda TRT eski Genel Müdürü ve milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş´ın kardeşi olan Kırıkkaleli hemşehrimiz Hasan Yalçıntaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. Ataması yapılan Yalçıntaş görevine başladı.

 

YALÇINTAŞ KİMDİR?

 Hasan Yalçıntaş 1953 yılında Altındağ´da doğmuştur. On çocuklu Altındağ´lı bir ailenin en küçük ferdidir. Babasının ismi de Hasan´dır ve Kırıkkale, Keskin´lidir. Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi (Gazi Üniversitesi) mezunu bir Makine Mühendisi olup, Yüksek Lisans Derecesini İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi´nden almıştır.  Özel sektör ve devlette uzun yıllar çalışmış, Gençlerbirliği Yıldız Takımı, Etlikspor, İskitlerspor, Ankaragücü ve Ankara Demirspor´da futbol oynamıştır. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü´nde başlayan çalışma hayatı, Adapazarı Zirai Donatım Kurumu´nda devam etmiştir.  Sonrasında İstanbul´da büyük bir holdingin sınai entegre üretim tesisinde genel müdürlük yapmıştır. 1986 yılında doğduğu Ankara´ya dönen Hasan Yalçıntaş, özel sektörde kendi işini kurmuştur. 1999-2002 arasında Tarım Kredi Kooperatiflerinin Kuruluşu olan İmece Tarım Makineleri Kurumu´nun Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Haber: Ayşe Soysal