SAĞLIK

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ AKSATILMIYOR

KOMUTA KONTROL MERKEZLERİNE ZİYARET

İl Sağlık Müdürü Uzun, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Irmak 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Merkez 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri  İstasyonu ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bulunan Komuta Kontrol Merkezine ziyarette  bulunuldu.

 

AMBULANSLAR KIŞ ŞARTLARINA HAZIR

Önceden denetimleri tamamlanan istasyonların şu anki işleyişleri ve fiziki şartlarını yerinde değerlendirmek üzere  Müdür Mustafa Uzun, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Murat Ağırtaş, Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Sinan Kurt ve beraberindeki birim sorumluları ile ziyaret ederek ambulansların kış şartlarına hazırlıklarını ve Acil Sağlık hizmetlerinin işleyişiyle ilgili çalışmalarını değerlendirdi.

 

KESİNTİSİZ HİZMET

Personelle bire bir gözlem yapan, Ambulansların durumlarını değerlendiren Sağlık Müdürü Uzun, Kırıkkale´de sunulan Acil Sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve aksatılmadan yerine getirildiğini vurgulayarak, “Ziyaretteki amacımızın bakanlık politika ve düzenlemelerine uygun denetimlerini yürütmek ve gerekli yaptırımları uygulayarak vatandaşlarımızın daha etkin ve kaliteli bir sağlık hizmeti almalarını sağlamaktır” dedi.

 

10 DAKİKADA MÜDAHALE

Konuşmasının devamında Acil Sağlık Hizmetlerinin ne denli önemli olduğunu ve insan hayatında ilk 10 dakikada yerinde yapılan müdahalenin önemini vurgulayarak ekiplerin verilen vakaya en geç 1 dakika içerisinde çıkmaları gerektiğini hatırlattı. Personele çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletip başarılarının devamını diledi.