Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Atila YILMAZ


NEREDEN NEREYE

NEREDEN NEREYE


Kırıkkale, Türkiye’nin güzel şehirlerinde biri... Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, Can Dündar’ın, Sadettin Saran’ın, Mesut Uçakan’ın, Mustafa Özbek’in, Recep Uzelli’nin, Pevrul Kavlak’ın, İkbal Gürpınar’ın ve Lara’nın memleketi Kırıkkale. Mesut Bakkal’ın doğduğu yer Kırıkkale.. Dahasını saymayayım, buralara sığmaz... Bu verimli toprakların birde güzide futbol takımı var adı da KIRIKKALESPOR…

 

Kuruluşu: 1967

****

1967–1968 sezonunda 3. lige alınır

Renkleri: Kırmızı-Lacivert-Beyaz

( Türkiye’de ilk kez 3 renkli tescil edilen ilk takım KIRIKKALESPOR )

****

1967 Sezonundan 1974 -1975 Sezonuna kadar kendi sahasında 8 sezon hiç yenilmeyen Türkiye’nin tek takımı KIRIKKALESPOR

****

Bir Sezonda rakip filelere 113 gol kaydeden tek takım KIRIKKALESPOR

                                           (Bu rekor hala kırılamadı)

****

1977–1978 Sezonunda 1. lig Şimdiki adı Süper Lige çıkmayı başaran Türkiye’nin tek İlçe takımı KIRIKKALESPOR

****

1940 ‘lı yıllarda Ankara’da Amatör Kümede mücadele eden Kırıkkalespor  o zamanın Ordu Milli takımını oluşturan Muhafız Gücünü yenen ilk sivil takım KIRIKKALESPOR

****

45 Yıllık Profesyonellik’ de

23 sezon 2. lig

21 sezon 3. lig

1 Sezon 1. Liglerde mücadele eden takım KIRIKKALESPOR

****

 45 Yıllık süreçte 22 sezon Şampiyonluğu son anda kaçıran takım ’da KIRIKKALESPOR

****

  1978- 1979 ‘da KIRIKKALESPOR Türkiye Kupasında Yarı Finale Kadar Çıkma Başarısı Gösterdi. 1 Turda Galatasaray’ı 2. turda Gaziantepspor’u yenerek Çeyrek Finale yükseldi. Çeyrek Finalde Diyarbakırspor’u eleyerek Yarı finale yükseldi. Çeyrek finalde Diyarbakırspor maçında çıkan olaylar nedeni ile Kırıkkalespor’a saha kapatma cezası verildi. Yarı final maçı Ankara 19 Mayıs sahasında oynandı. Yarı Finalde Altay’a elenerek Final oynama Şansını kayıp etti. Kırıkkalespor Final oynasaydı veya Kupayı alsaydı o sezon Süper ligden düşmeyecekti. Finali Fenerbahçe ve Altay takımı oynadı ve Kupanın sahibi Fenerbahçe oldu.

****

 1974–1975 Sezonunda Kırıkkalespor Genç Takımı Türkiye Şampiyonu oldu Kayserispor-Gaziantepspor-Fenerbahçe’yi eleyen Kırıkkalespor Finalde Altay’ı da yenerek Türkiye Gençler Şampiyonluk kupasını müzesine götüren takım KIRIKKALESPOR

****

 İran’da düzenlenen Turnuvada Türkiye’yi Temsil etti.Bu turnuvaya İran- Tahran Karması – Afganistan- Norveç ve Danimarka takımları katıldı ve KIRIKKALESPOR Genç Takımı turnuvada 3. olmayı başardı.

****

1969–1970 Sezonunda düzenlenmeye başlanan Gençlik Spor Bakanlığı kupası 1981 sezonunda son buldu. Bu kupayı Şimdiye kadar 12 takım kazandı ve Kırıkkalespor 1978 yılında Sakarya Karadenizspor’u 4–2 yenerek bu kupanın sahibi olmayı başaran takım KIRIKKALESPOR oldu

****

KIRIKKALESPOR ’da Kimler Oynamadı ki

Fenerbahce’den A.Nail- Cengiz – Şenol 3 – Selçuk Yula-Beşiktaş ‘dan  Bülent Aziz Ezel – Kaleci Ethem- İsmail- Rahim ve Erhan Güven-Galatasaray’dan Sarı Naci- Öner Kılıç ve Murat Erdoğan-Gençlerbirliğin’den Avni – Şirin-Altay ‘dan Tansel – Tahir-Malatya’dan Zeynel – Levent-Zonguldak ‘dan Hamit-Kayseri’den Giyasi-Bursa’dan İbrahim Öztürk-Samsun’dan Erol-Boluspor’dan İmdat-Vefalı Arap Lütfü gibi birçok isim Kırıkkalespor formasını giymiş ve diğer takımlara transfer olmuştur.

****

Türkiye’nin birçok tanınmış Hocaları görev yaptı

Necdet Niş, Suat Mamat, Turan Ağalday, Erkan Kural, İsmet Arıkan, Coşkun Süer, Mehmet Ekşi, Cüneyt Memişoğlu, Durmuş Ali Çolak ve Erkan Sözeri gibi birçok Teknik direktör KIRIKKALESPOR’da görev yapmıştır.

****

Bugün bu takımın düştüğü durumlar içler acısı. Bu takımı bu durumlara düşürenler öyle veya böyle mutlak bir gün bunun hesabını verecektir.

300 bin nüfuslu bir şehrin takımının bu duruma düşmesi hiç kimselerin umurunda bile değil. Bu kadar ilgisizliğe pes doğrusu. Oysa küçük bir ilçe iken bile bu takıma daha fazla ilgi daha fazla destek veriliyordu.

 Şimdi soruyorum. Bugün Süper Lig PTT 1. lig 2.ve 3. Lig’ler de oynayan takımlardan neyimiz eksik. Bu şehri temsil eden tanıtımını yapan ve tarihi başarılar ve rekorlar ile dolu olan KIRIKKALESPOR’a neden sahip çıkılmıyor. Bir türlü anlamadım. İlin Siyasileri, Bürokratları, İş adamları, Esnafları ve bu Şehrin ekmeğini yiyen, suyunu içenler ve havasını teneffüs edenler yaşadıkları veya doğdukları şehrin takımına gerek maddi gerekse manevi desteği esirgememeli diye düşünüyorum.  Ama nedense bunu bir türlü göremedik göremeyince de bugün ki gibi çok kötü bir tablo çıkıyor ortaya.

****

Bakın son 10 yılda Kırıkkalespor ile aynı grupta yer alan Karabükspor-Orduspor-Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu gibi birçok takım bugün Süper lig ’de mücadele ediyor. Aynı grupta olduğu sezonlarda puan sıralamasında Kırıkkalespor’un altında ligi tamamlayan bu takımlardan neyimiz eksik. Onlar süper ligde oynarken Biz ise Amatör kümede mücadele ediyoruz. Sizce KIRIKKALESPOR’a yakışıyor mu?

Yeni sezonda tüm şehir el ele vererek maddi ve manevi desteği bu takımdan esirgemesin. Bu şehri temsil edenler bu takıma sahip çıksın ki bizde tekrar eski günlerimize dönelim diyorum.