Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Atila YILMAZ


Çomak sokmak niye

Çomak sokmak niye


Taraftarlar gönül verdiği Kırıkkalespor’u sezon sonunda şampiyon görmek için sezon başında bir dizi girişimlerde bulundular.    Bunlardan en önemlisi şehri bayraklarla donatmaları ve Yönetim kurulundan iyi bir kadro oluşturmalarını talep ettiler. Yönetimde imkânları ölçüsünde bunu gerçekleştirmeye çalıştı. Ancak ligin ilk 3 haftadasın da alınan sonuçlar tam bir hayal kırıklığı yarattı.

*****

Alınan kötü sonuçların ardından yönetim Teknik kadroda değişikliği gitti. Son 2 haftada alınan 4 puan ve takımın mücadelesi umutları tekrar yeşertti. Her şey yolunda gidiyor derken bu kez ’de kendini bilmez taraftarların maçlarda yaptığı taşkınlıkla bir çuval inciri mahvettiler.

*****

Geçen hafta Zara deplasmanında son dakikalarında atılan taşın ve çıkan kavganın faturası belli oldu. Tam zirveye ortak olacağız derken 2 maç seyircisiz saha kapatma cezası, para cezası ve Teknik kadroya verilen ceza tüm planları alt üst etti. Pes doğrusu hadi buyurun taşkınlık yapmaya devam edin çünkü ortada takımda yok.

*****

 Zara’da olayların baş mimarları buyurun ödeyin bu cezayı. Tribünlerde ahkâm kesmek kolay. Bir kısım taraftar, inatla bu takımı zor duruma düşürmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar olacak şey değil. Şampiyonluk istiyorsunuz.Takımınızı yakıyorsunuz. Binlerce sporseveri maçları izletmekten mahrum bırakıyorsunuz .Bunu yapmaya hiç kimselerin hakkı yok. Adam gibi gelin, adam gibi maçınızı izleyin, takıma katkı değil zarar vermeyin.

*****

  Bu zihniyet ile devam ederseniz biz çoook ceza alırız. Burada en büyük görev centilmen taraftarlara düşüyor. Bu fanatikleri, kendini bilmeyenleri, maçlara alkolü gelenleri, maçlarda taşkınlık yapanları aranıza almayın. Bunlara sahip çıkmayın. Bunları aranızda barındırmayın . İyi niyetli olup da takıma sahip çıkanların suçu ne. Bir anlık öfkenin şehrin takımına verdiği zararı gördünüz. İnşallah bu sizlere bir ders olur. Öfkeyle kalktınız zararla oturdunuz.  Siz Kırıkkalespor’u sevmiyorsunuz. Sevseydiniz  bu takımı bu duruma düşürmezdiniz.

*****

Futbol, halkımızın avuntu kaynağı. Belli bir zaman da olsa, insanlar dertlerini askıya alıyor. Bu sporu her türlü kirlilikten uzak tutmak gerekirken, kovana çomak sokmak niye... Bu takımın aldığı cezadan herkesin zarar göreceği unutulmasın. Eğer biz hayatımızdan memnunuz biz böyle devam etmek istiyoruz derseniz, faturanın en ağırını ödersiniz...  Benden söylemesi.