Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Atila YILMAZ


BU SEVİNCİ RAKİBE SİZ YAŞATTINIZ

BU SEVİNCİ RAKİBE SİZ YAŞATTINIZ


Son iki hafta deplasmanda aldığı galibiyetlerle zirveye ortak olan Kırıkkalespor kendi saha ve seyircisi önünde kazandı denilen Tosya Belediyespor maçını son dakikalarda yaptığı hatalardan dolayı rakibe ikram etti

 Geçen hafta Çorumspor’u deplasmada son dakikada attığı gol ile yenen temsilcimiz rakibi karşısında sergilediği kötü futbol yine de takımın kazanmasını sağlamıştı.

*****

İki haftalık bir aradan sonra kendi taraftarı karşısında Grubun güçlü ve fizik gücü daha üstün olan Tosya Belediyespor takımını konuk eden Kırıkkalespor Çorumspor karşısındaki kötü futbolundan uzak daha istekli pozisyonlar bulan kanatları daha iyi kullanan bir takım hüviyetinde maça başladı.

Maçın ilk devresinde aradığı golü bularak soyunma odasına 1-0 önde gitmeyi başaran Kırıkkalespor 2. yarıya da çok iyi başladı. Tribün desteğinin artması ile daha da moral bulan Kırmızı- lacivertliler 61. dakikada Uğur’un kaydettiği gol ile skoru 2-0 yaptı.

*****

Karşılaşmanın 75. dakikasından sonra sahada tem tersi bir görüntü çizmeye başlayan temsilcimiz Üst üste gelişen Konuk takım atakları golün adeta habercisiydi. Kenar yönetim buna acil müdahale etmesi gerekiyordu ki Tosya Belediyespor78. dakikasında aradığı golü buldu.  Golden sonra paniklemeye başlayan takımımızı iyi etüd eden konuk Tosya Belediyespor Teknik sorumlusu tüm riskleri aldı ve oyun planında değişikliğe gitti.

  Hücum bölgesinde çoğalmaları yönünde sık sık uyarıda bulunan rakip takımın teknik sorumlusu futbolcularınahavadan oynamalarını kanatlardan bindirme yapmalarını istedi 90. dakikadaatılan gol konuk takımın sevinç çığlıklarının yükselmesine neden oldu.

*****

Bu sevinci rakibe ikram eden Başta Hocamız olmak üzere sahada görev alan tüm futbolcularımızın yaptıkları hatalar takımın çok önemli 2 puan kaybetmesine neden olmuştur nedeni ise maçın son çeyreğinde

  Oyunu kontrol altına alıp ayağa pas yapan, top çeviren takım biz olmalıydık

  Oyuncu değişikliğini son dakikalarda değil daha önce yapması gereken takım yine biz olmalıydık 

   2-0’ dan sonra   topun kendilerinde  kalmasını sağlayan oyunu soğutmayı çalışan   biz olmalıydık ama ne oldu bunların hiç birini  son 15 dakikada yapamadık.

*****

   Sahada görev alan futbolcularımızdan en az 5 tanesi daha deneyimli, daha tecrübeli ve rakipler karşı nasıl oynanması gerektiğini bilen futbolculardı ama bu futbolcularımız bile yukarıda bahsettiklerimin hiç birini yapamadı

  Skor 2-1 olunca bu kadar panik bu kadar heyecan ve bir o kadarda gergin olmanın ne anlamı var bu hataları konuk takım çok iyi değerlendirdi ve istediğini Kırıkkale’den alıp gitti biz ise kazandığımız maçı ellerimizle verdik İnşallah bu maçta yapılan hatalar hocamıza ve futbolcularımıza bir ders olur diyorum.