KIRIKKALE´DEN KATILIM OLDU

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bahçesinde oluşturulan EgeArt sanat alanında başlayan çalıştayda, çeşitli üniversitelerden katılan 25 akademisyen ve bir grup öğrenci hem yoga hakkında bilgilendi hem de yoga yaptı. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr Bilgehan Gültekin, 'Yoga atölyesi, çalıştaya katılan konuklarımıza küçük bir sürpriz oldu. Onlara farklı bir etkinlik sunarak zihinlerini ve bedenlerini biraz rahatlatmak istedik' dedi. Aynı zamanda EgeArt´ın Medya İle İletişim Koordinatörü olan yoga eğitmeni Gökmen Küçüktaşdemir, 'Yoga dünyanın en eski kişisel gelişim yöntemidir”.

 

KÜLTÜR MERKEZİNDE SERGİLENECEK

Bir felsefe ve yaşam bilimidir. Bedenimizi hareket ettirmediğimizde, nefesimizi kontrol edemediğimizde kendimizi köreltiyoruz. Sürekli oturarak çalışanlar için ya da yerde yoga yapamayanlar için sandalye üzerinde nasıl yoga yapılacağını, nasıl nefes alınacağını göstermeye çalıştım. Herkesin keyif aldığını görmek güzeldi' diye konuştu. Çalıştaya katılan  Türkiye´nin önde gelen sanat akademisyenleri eserleri,  16 Ekim günü  Konak Belediyesi  Güzelyalı Kültür Merkezi Sergi Salonu´nda sergilenecek.

 

KIRIKKALE VE DİĞER BÖLGELER

Çalıştaya katılanlar arasında;  Gazi Üniversitesi´nden Prof. Dr. Alaybey Karoğlu,  Selçuk Üniversitesi´nden Prof. Dr. Zuhal Arda,  Balıkesir Üniversitesi´nden Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çimen,  Süleyman Demirel Üniversitesi´nden Doç. Dr. Rengin Oyman,  Atatürk Üniversitesi´nden Doç. Dr Oğuz Dilmaç,  Kırıkkale Üniversitesi´nden Doç Dr. İsa Eliri,  Dokuz Eylül Üniversitesi´nden Prof. Dr. Arzu Cemile Aytekin, Doç. Dr. Tuba Gültekin; Öğretim Görevlisi Ejmel Yalçıntaş, Araştırma Görevlileri Firdevs Sağlam, Mücahit Bora, Cansu Erol  Çelebi, Yurdagül  Keskin,  Mahmut Durmuş, Elif Kararaslan;  Aydın  Adnan Menderes Üniversitesi´nden Yrd.Doç. Dr Elçin Ünal, Yar. Doç. Dr. Reyhan Demir, ressam  Ahmet Hakan Yılmaz ve Emel Germen Atalay yer aldı.

 

TÜGVA’dan Aydın’a ziyaret TÜGVA’dan Aydın’a ziyaret

Haber Merkezi