GAZETECİLERDEN VALİ KOÇAK´A ZİYARET

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Yönetim Kurulu üyeleri Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak´ı makamında ziyaret etti. Türkiye genelinde 92 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek kuruluşu ile bunları bünyesinde toplayan 8 federasyonun çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu´nun yönetim kurulu üyeleri, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak´ı makamında ziyaret etti.

 

ANLAMLI TOPLANTI

TGK´nın, Mardin´de yapılacak 7. Cemiyet Başkanları Toplantısı için Mardin´de bulunan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı´nın başkanlığındaki heyeti, tarihi valilik konağında kabul eden Vali Koçak, ziyarette yaptığı konuşmada, Nusaybin´de devam eden operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. TGK´nın bu zor dönemde Türkiye´deki gazetecilerin cemiyet başkanlarının Mardin´de topluyor olmasını çok anlamlı bulduğunu ve toplantının Mardin´de gerçekleştiriliyor olmasını çok anlamlı bulduğunu kaydeden Vali Koçak, basın alanında faaliyet gösteren 20 bin meslek mensubu üyesi bulunan bir çatı kuruluşunun Mardin´de toplantı düzenleme kararından dolayı TGK yöneticilerini kutladı.

 

MEDENİYETLER ŞEHRİ MARDİN

Mardin´in, ruhu ve kimliği olan bir medeniyet şehri olduğunu kaydeden Vali Koçak, 'Böylesine kadim tarihi bulunan bir şehirde görev yapmanın onurunu yaşıyorum. Mardin çok kültürlü ve çok dilli bir medeniyet şehridir. Bu şehrin insanları bu medeniyeti genlerinde taşıyan insanların memleketi olarak günümüze kadar kendini muhafaza etmeyi başarmıştır. Son dönemde Mardin´in adı farklı bir şekilde duyuluyor olsa da aslında bu süreci geçici bir süreç olarak görmek lazım. Terör örgütünün kazdığı çukurlar, kurduğu barikatlara Mardinlisi de Nusaybinlisi de çok tepkili ve bu tepkiyi devletin yanında yer alarak ilçeyi sesiz bir şekilde terk ederek aslında hem terör örgütüne, hem de terörün uzantısı olan siyasilere karşı olduğunu samimi bir şekilde gösterdi. Buradan açık yüreklilikle şunu söylemek isterim; biz son terörist kalana kadar değil, terörün kökünü kazana kadar mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Sadece teröristle değil, terörü besleyen bütün odakların da kökünü kurutacağız. Teröristlerin kalemi kırılmıştır, sadece uzatmaları oynuyorlar. Er ya da geç terörün kökünü kurutacak ve vatandaşlarımızı terör belasından kurtaracağız.' diye konuştu.

 

Tüpraş, 23 Nisan’ı çocuk şenliği ile kutladı Tüpraş, 23 Nisan’ı çocuk şenliği ile kutladı

TÜRKİYE´NİN EN BÜYÜK ÇATI ÖRGÜTÜ

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Feridun Fazıl Özsoy ise kabulünden dolayı Vali Koçak´a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, üç yıl önce Türkiye´nin her bölgesinde federasyon kurarak şu anda 20 bin meslek mensubu üyesi bulunan Türkiye´nin en büyük çatı örgütü olduklarının altını çizdi.

 

MARDİN´İ ÖZELLİKLE SEÇTİK

Genel Başkan Yardımcısı Özsoy, 'Meslek mensupları olarak düzenlediğimiz başkanlar kurulu toplantılarında mesleki sorunlarımız ve söz konusu sorunların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunuruz. Toplantıların ardından yayınladığımız sonuç bildirgelerinde ülkemizin gündemini de ele alan açıklamalarımızla meslektaşlarımızın konularla ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaşırız. 7. İstişare Kurulu Toplantısı için bulunduğumuz Mardin´i bu zor dönemde özellikle seçtik ve biz Mardin´in ülkemizin ortak yaşam ve kültürel hoşgörüsü açısından model bir şehir olarak kabul ettiğimiz için buradayız. TGK olarak hepimizin ortak arzusu; mesleki bütünlüğü sağlamanın yanında ülkemizin bölünmez bütünlüğünü her yerde ve her ortamda el ele vermiş bir şekilde savunmaktır.' diye konuştu.

 

KIRIKKALE´DEN CENGİZ SELCİ KATILDI

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Çetindağ ile Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altundağ´ı ziyaret eden TGK´nın yönetim kurulu, ziyaretlerinde TGK Genel Sekreteri Sefa Özdemir, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Turgut Özdemir, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Kırıkkale Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen de hazır bulundu.