Hayali kadınlara nefes olmak Hayali kadınlara nefes olmak


Beş aydır problemin çözülmemesi, konutta oturan vatandaşların tepkisine neden oluyor. Söz konusu sorun en çok 2008 yılında Kuzey Irak´ta yapılan ´Güneş Harekatı´ndan gazi olan Mehmet Aslan Torlak´ı etkiliyor. Tekerlekli sandalyeye muhtaç olan Torlak, eşiyle merdivenlerden inip çıkarken dakikalarca uğraş veriyor. 10 kattan oluşan konutlarda vatandaşlar, erzak, su ve diğer giderlerini ellerinde merdivenlerden çıkartıyorlar. Zaman zaman sel sularına maruz kalan konutlarda bir de asansörün çalışmaması yüzünden TOKİ konutlarının değeri günden güne düşüyor. Bazı TOKİ konutları sakinleri de evlerini şimdiden satılığa çıkartmaya başladı. Çocuklarda asansörün bozulmasından nasibini almış durumda. En büyük eğlenceleri olan bisikletleri çocuklar, 10´ncu kattan ellerde indirip çıkartıyor.

SONUCA ULAŞAMADIK

TOKİ bloğunun girişlerine ´Asansörlerimiz TSE tarafından kontrol edilmiş can ve mal güvenliği açısından sakıncalı olduğundan ‘Kırmızı etiket´ yapıştırılmıştır. TOKİ tarafından eksikleri giderilip, TSE tarafından ‘Yeşil Etiket´ vuruluncaya kadar kullanıma kapatılmıştır.´ yazısı asan konut yönetimi ise TOKİ´ye, valilik ve milletvekillerine durumu bildirmelerine rağmen bir sonuca ulaşamadıklarını savundu.

BİR AN ÖNCE BİTSİN

2008 yılında Kuzey Irak´ta yapılan ´Güneş Harekatı´ndan gazi olduğunu açıklayan Mehmet Aslan Torlak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada asansörlerin bozuk olmasının en fazla kendisini etkilediğini belirtti. Torlak, “Hastaneye ve çarşıya çıkacağım zaman gitmek istemiyorum. Çünkü merdivenlerden inerken ve çıkarken çok yoruluyorum. Ardından uzun süre kendime gelemiyorum. Eşim olmazsa ne yapacağımı bilemiyorum. Bu ızdırap bir an önce bitsin.” dedi.

BU SORUN NE ZAMAN BİTECEK

Yaklaşık 5 aydır asansörlerin çalışmadığını açıklayan apartman sakinleri, “TOKİ blokları 10 kattan oluşuyor. Evimize malzemelerimizi ellerimizde çıkartıyoruz. Bazı arkadaşlarımız rahatsızlandı ve bel fıtığı oldu. Bu sorun ne zaman bitecek? Çocuklarımız bahçede oynamak istiyor. Fakat bir taraftan yemek ve ev işi yaparken, diğer taraftan sokakta oynayan çocuklarımızı zor takip ediyoruz. Asansörlerin bir an önce yapılıp, yeşile dönmesini istiyoruz.” dedi.