Sungur’dan Kırıkkalegücü maçına davet Sungur’dan Kırıkkalegücü maçına davet


Cumhuriyet Halk Partisinde kongre hazırlıkları başladı. Bu ay içinde merkez dâhil 8 ilçenin kongresi yapılarak yeni yönetimler iş başına getirilecek. Kongre takvimi il kongresinden sonra tamamlanmış olacak. İlk olarak 22 Ağustos´ta Delice İlçe kongresi ile kongrelerin startı verilecek. 23 Ağustos´ta Merkez ilçe kongresi yapılacak.

PARTİLİLER İSTEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Önal kongreler öncesi ülke gündemi ve siyasi gelişmeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Önal İlçe Kongrelerini tamamlanmasını ardından 5 Eylül´de yapılacak olan İl kongresinde tekrar aday olduğunu açıkladı. Önal 5 Eylül´de yapılacak kongrenin bayram havasında birlik ve beraberliğin sergilendiği bir kongre olacağını da belirterek “ Siyasette sizi birileri isterse aday olursunuz. İl yönetimdeki arkadaşlarım gerekse ilçe yönetici arkadaşlarım ve pek çok partili tekrar aday olmam konusunda ısrarcı oldular. Hal böyle olunca onların talepleri geri çeviremedim. Tekrar aday olacağım” ifadesini kullandı. 

SEÇİMİN SONUCUNU EN İYİ BİZ OKUDUK

CHP olarak her zaman seçime hazır olduklarını belirten CHP İl Başkanı Ahmet Önal 7 Haziran seçiminin ortaya koyduğu tabloyu en iyi CHP´nin okuduğunu söyledi. Daha sonraki süreçte ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak elini taşın altına koyduğunu belirten Önal, “Ülke bu kadar darboğazdayken, ekonomi dibe vurmuşken, Suriye sınırı delik deşik olmuşken, terör yeniden hortlamışken sorumluluktan kaçmadık. İlkeli ve dik durduk. Birileri gibi ilk günden sorumluluktan kaçmadık. Ayrıca iktidar partisi sadece bir seçim hükümeti talebinde bulundu. Bu konuları daha ayrıntılı anlatmak için önümüzdeki Çarşamba günü Üç Milletvekilimiz ilimize gelerek detaylı bilgi verecekler” dedi. Önal Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın siyasi temayüller gereği Hükümet kurma yetkisini CHP lideri Kemal Kılıçtaroğlu´na vermesi gerektiğini belirterek “Cumhurbaşkanı hükümet kurulmamasının tek sorumlusudur. Tüm vebal kendisindir. Tarafsızlığını koruyamadı. Kanunları hiçe sayıyor. Anayasanın belirlediği yetki sınırını aşıyor” ifadesini kullandı

SİYASİ İRADE MECLİSTE YERİNİ ALMALI

Her geçen gün artan terör olayları ve şehitlerin sorumlusunu iktidar partisi olduğunu belirten il Başkanı Önal “Terörün bu kadar azgınlaşmasına neden olan mevcut siyasi hükümettir. Biz CHP olarak yıllarca terörle etkin bir mücadelenin yapılması için çaba sarf ettik. Ancak izlenilen tavizkar politika ülkemizi terör örgütünün merkezi haline getirdi. Daha çok şehit haberi gelmemesi için siyasi iradenin mecliste yerini alması ve gereken tedbirleri alması gerekir. Bu yaşanılanların tek sorunu saraydaki zat ile onun vesayeti altındaki siyasi partidir” dedi.