Uluslararası düzeyde katılımın yoğun olduğu toplantıya ev sahibi ülke Fas´ın yanı sıra Arnavutluk, Azerbaycan, A.B.D, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Gürcistan, Hindistan, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Lihtenştayn, Makedonya, Malezya, Moğolistan, Pakistan, Sırbistan ve Yemen yükseköğretim kurumları ile Türkiye´den Üniversitemizin de dahil olduğu 25 yükseköğretim kurumu iştirak etti.

 

BARIŞ KONUŞULDU

 

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Başkanı Okt. Rüstem Orhan´ın katıldığı toplantıda, yükseköğretimde uluslararası ilişkiler, AR-GE, enerji, uluslararası öğrenci hareketliliği, ortak proje ve bilimsel çalışmalar, dil öğretimi, nüfus, iklim ve iletişim konularının ele alındığı sunumlar gerçekleştirildi. Toplantıda küresel ekonomiler ve etkileşimleri, hayat boyu eğitim ve yaygın yükseköğretim yöntemleri, bölgesel problemler ve Orta Doğu´daki sürdürülebilir barış konuları da ele alındı.

 

Kırıkkale’de 186 şüpheli yakalandı Kırıkkale’de 186 şüpheli yakalandı

İKİLİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Ayrıca, Uluslararasılaşma konusunda önemli bir yere sahip olan Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Birliği toplantısında Kırıkkale Üniversitesi ile Kazablanka Hassan II Üniversitesi arasında ikili işbirliği protokolü imzalandı.