GENÇTÜRK TARİH YAZIYOR

Kırıkkale protokolü tribünde Kırıkkale protokolü tribünde

Teknik Direktörlüğünü Marius Sumudica´nın, yardımcılığını Kırıkkaleli hemşerimiz Şener Gençtürk´ün yaptığı Gaziantep FK. Süper ligin altını üstüne getiriyor. Süper Ligde şuana kadar sadece ligin başında Galatasaray´a mağlup olan Gaziantep FK sonraki karşılaşmalarda hiç mağlup olmayarak, 7 Galibiyet 6 Beraberlik aldı. Geçen sezonu 8. Sırada tamamlayan ve süpriz yapan Gaziantep FK asıl süprizi ise bu sezon yaparak ligde 3. Sıraya yerleşti. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir gibi ligin güçlü ekiplerini bir bir yenen Gaziantep FK aldığı üst üste galibiyetlerle ligde fırtına gibi esiyor. Teknik Kadrosunda Kırıkkaleli Şener Gençtürk´ünde bulunduğu Gaziantep, Sumudica liderliğinde tam 1 yıldır evinde yenilgi yüzü görmedi. Gaziantep FK teknik heyetinde bulunan Şener Gençtürk Gazetemize açıklamalarda bulunarak, “Çok iyi gidiyoruz, inşallah böyle devam ederiz” ifadelerini kullandı.

KURTARICI MESUT BAKKAL

Süper ligde istediği sonuçları bir türlü alamayan ve geçtiğimiz hafta Teknik Direktör Hüseyin Şimşir ile yollarını ayıran B.B. Erzurumspor kurtarıcı olarak Kırıkkaleli spor adamı Mesut Bakkal ile anlaştı. Düşme potasında bulunan B.B. Erzurumspor´un başında ilk çıktığı maçta 3 puanı almasını başaran Bakkal iyi bir başlangıç yaparak umutları artırdı. İlk maçında ligin güçlü ekiplerinden Yeni Malatyaspor´a karşı 3-1 galip gelen Bakkal galibiyet sonrası Erzurum´da göklere çıkartıldı. Süper Ligde en son 2018 yılında Alanyaspor´u çalıştıran ve başarılı sonuçlar alan Bakkal, Erzurum´da da başarılı bir sonuçla başlayarak kalitesini ilk maçtan gösterdi.

 

ŞENER GENÇTÜRK KİMDİR?

12 Mart 1985 yılında Sulakyurt´ta doğan Şener Gençtürk İlk Öğretim, Orta Öğretim ve Lise eğitimi Ankara´da tamamladı. Üniversite sınavında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünü kazandı. Gençtürk, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Futbol kariyerine Kayseri´de başladı.

Kayserispor´da 2007 yılında Tolunay Kafkas´ın yardımcısı olarak göreve başlayan Gençtürk, 2010 yılında Tolunay Kafkas´ın görevden ayrılması ile Shota Arvaledze´nin yardımcısı olarak aynı görevine devam etti. 2013 yılına kadar bu görevde bulunan Şener Gençtürk, daha sonra Shotha Arvaledze ile birlikte Kasımpaşa´ya transfer olarak 3 yıl Kasımpaşa´da teknik direktör yardımcılığı yaptı. Kasımpaşa´da Shotha Arvaledze´nin yardımcılığını yapan Gençtürk, Shota Arvaledze ile birlikte 2015 yazında Trabzonspor´a transfer oldu. Trabzonspor´dan ayrıldıktan sonra Karabükspor´a geçen Gençtürk burada da Igor Tudor ile birlikte çalışarak başarılı bir sezon geçirdi. 2017 yılında Tudor´un Galatasaray´a transferi ile birlikte Karabük´ten ayrılan Gençtürk, Kayseri´ye dönerek Marius Sumudica yönetiminde Analiz Şefi olarak görev yaptı. Sumudica ile iyi bir ikili olan Gençtürk, Sumudica´nın Kayseri´den ayrılmasının ardından Sumudica´nın daveti üzerine Suudi Arabistan takımlarından Al Sahabab ile anlaştı. Sumudica ile Arabistan´da da başarılı sonuçlar alan Gençtürk, buradan da yine Sumudica ile birlikte geçen sezon Süper Lige çıkan Gaziantep FK ile anlaştı. Geçen sezon aldıkları başarılı sonuçlarla Süper Lige damga vuran ve ligi 8. Sırada tamamlayan teknik kadroda yer alan Gençtürk, bu sezonda yine Antep´te kalarak Teknik Direktör Sumudica ile başarılı işlere imza atıyorlar. 2020 Ocak ayından bu yana iç sahada mağlubiyet yüzü görmeyen ve bu sezon şuana kadar ligde sadece ilk hafta Galatasaray´a kaybederek muhteşem bir istatistik yakalayan Gaziantep ligde 3. Sırada yer alıyor. Kariyerinde Tolunay Kafkas, Shotha Arvaledze, Igor Tudor ve Marius Sumudica gibi başarılı teknik direktörlerle çalışan Gençtürk, Süper Ligin en başarılı ve en tecrübeli Antrenörleri arasında yer alıyor. HABER: ÇAĞLAR ATMACA