Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 2.12.2016 16:39:45
SÖZ VERDİK SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

SÖZ VERDİK SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, açılışına katılamadığı Nur Cami´nde Cuma namazı kılacağı için söz verdiğini söyleyerek, ‘Söz verdik sözümüzü tuttuk´ dedi.

 

GÖRMEZ, KIRIKKALE´YE GELDİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Kırıkkale´ye geldi. İlk olarak Kırıkkale Valiliğini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez´i burada Vali M. İlker Haktankaçmaz, İl Müftüsü Bekir Gerek ve Vali Yardımcıları karşıladı.

 

GÖRMEZ´İN İLİMİZE ÇOK BÜYÜK EMEKLERİ GEÇTİ

Vali Haktankaçmaz, Diyanet İşleri Başkanı Görmez´in ilimiz Nur Camii´nde vatandaşlar ile bir araya gelerek Cuma namazı kıldıracağını söyleyerek, daha sonra Osman Gazi Mahallesi´ne yapılacak olan Hafızlık Bölge Yatılı Kur´an Kursu´nun temel atma törenine katılacağını dile getirerek, “Saygıdeğer Başkanımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. İlimize çok büyük emekleri geçti” diye konuştu.

 

BENİM KIRIKKALE´YE SÖZÜM VAR

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise Vali Haktankaçmaz´a teşekkür ederek, “Benim Kırıkkale´ye iki yıllık geçmiş bir sözüm var. Nur Cami´ni Kırıkkalelilerle birlikte inşa ettik, fakat açılışında bulunamadık. İki yıl önce Mescid-i Aksa´ya yaptığımız ziyaret vesilesiyle açılışa katılamadım. Kırıkkale için bir vaadim vardı. Bir Cuma namazını sizlerle birlikte Nur Cami´nde idrak edeceğim diye söz vermiştim”

 

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLEDİ

“Bugün bu sözümü yerine getirmiş olacağım. Hem de diğer çalışmalarımızı ziyaret etme ve temelini atma fırsatı bulacağız. Kırıkkale´de ebediyete uğradığımız şehidimiz İsa Nazlım´a Allah´tan rahmet diliyorum. Aladağ´daki yüreğimizi dağlayan öğrenci yurdundaki hayatını kaybeden yavrularımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum”

 

HAC VE UMRE ÜCRETLERİ

TÜRK LİRASI ÜZERİNDEN BELİRLENSİN

Bir gazetecinin, 'Hac ve umre ücretlerinin Türk lirası üzerinden belirlenmesi ile ilgili çalışmaları olup olmadığını' sorması üzerine Görmez, bu konuda çalıştıklarını belirterek, 'Hem ulaşım hem de konaklama giderleri birtakım uluslararası kurlardan yapıldığı için bunun nasıl temin edileceğine ilişkin arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Bilahare bilgi verilir. Umre başladığı için belki kısmen mümkün olmayabilir ama hac için arkadaşlarımız hazırlıklarını o şekilde yapacaklar.' diye konuştu.

 

CUMA NAMAZINI GÖRMEZ KILDIRDI

Kırıkkale Valiliği ziyaretinin ardından Başkan Görmez, Kırıkkale İl Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyaret sonunda Nur Camii müştemilatında incelemelerde bulundu. Daha sonra Başkan Görmez, Nur Cami´nde Cuma namazını kıldırdı. Kılınan Cuma namazı sonrası Osmangazi Mahallesi Malazgirt Bulvarı´nda yapımına başlanılan Hafızlık Bölge Yatılı Kur´an Kursu´nun temel atma törenine katıldı. Başkan Görmez dualar ederek, Hafızlık Bölge Yatılı Kur´an Kursu´nun temelini attı. Program daha sonra Polisevi´nde verilen yemek ile son buldu. 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024