Büyük kaosa yol açıyor

Güngör, TÜBİTAK 2204-B yarışmasında Kırıkkale’yi temsil edecek Güngör, TÜBİTAK 2204-B yarışmasında Kırıkkale’yi temsil edecek

Yüksel Şahin ' Eğitimde yeniden yapılandırma ve muhafazakarlaştırma uygulamaları, hem hükümet, hem MEB tarafından çıkarılan yasa ve yönetmelikler, eğitimde yaşanan sorunlara yenilerin eklenmesine neden olmuştur. 10 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelikle tarihin en büyük tasfiye operasyon ve siyasal kadrolaşma girişimi başlatıldı. Açıklanan sonuçlara, yapılan uygulamaya bakıldığında sendikamızın bugüne kadar yapmış olduğu uyarı ve değerlendirmelerde ne kadar haklı olduğu görülmüştür. MEB, Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde işi şansa bırakmak istemediğini göstermiş, tamamı siyasal kadrolardan oluşan üst düzey yöneticilere %60, sınırlı sayıda okul bileşenlerine ise %40 puanlama olanağı verilerek, eğitim yöneticisi olarak görevlendirileceklerin 75 puan alma şartı getirilmiştir.''şeklinde konuştu.

Yöneticilerin kendileri seçmeli

Şahin 'Eğitim Sen kurulduğu günden bugüne; eğitim bileşenlerinin katılımıyla yapılacak seçimlerle yöneticilerin seçilmesini savunmuştur. Bu demokratik tutumun bu önerinin ne kadar haklı ve doğru olduğu bugün daha iyi görülmektedir. 4+4+4 ile başlayan eğitimi değiştirme, dönüştürme sürecinde sessiz kalan hatta sahiplenen sendikaların bu günkü duruma katkı sundukları görülmeli. O gün 4+4+4 yasası Mecliste geçirilirken, yasanın çıkmaması için o kış soğuğunda Kızılay'da yatan, biber gazı yiyen, tazyikli su sıkılan, coplanan Eğitim Senliler bu gün olanları o günden görmüştü. O gün yasanın çıkmasına karşı çıkmayanlar, sessiz kalanlar, destekleyenlerin bir kısmı desteğini yandaşlığını sürdürmeye devam ederken, bir kısmı da canı yanınca şimdi tepki gösteriyor.''diye konuştu.

Mücadele edeceğiz

Şahin 'Hiçbir eğitim emekçisi kendi isteği dışında çalıştığı okuldan, çalışma arkadaşlarından ve öğrencilerinden zorla koparılmamalıdır. Eğitim Sen, eğitimdeki bütün kadrosuz ve güvencesiz istihdam biçimlerine son verilerek, herkesin kadrolu ve güvenceli olarak çalıştırılmasını talep etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sadece son birkaç ay içinde gündeme getirdiği konular, yapılan yasa ve yönetmelik değişiklikleri ve özellikle eğitim yöneticileri ile ilgili olarak hayata geçirilen uygulamalar, 2014-2015 eğitim öğretim yılının çetin mücadelelere gebe olduğunu göstermektedir. Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı şunu çok iyi bilmelidir ki, boynumuza geçirilmek istenen zincirin farkındayız. Eğitim Sen olarak hükümet ve MEB'in gerek toplumsal yaşamda, gerekse eğitimde hayata geçirmeye çalıştığı dayatmacı, anti-demokratik ve bilim dışı politika ve uygulamalar karşısında sessiz kalmayacağımız, demokratik tepkimizi her platformda göstermeye devam edeceğimiz bilinmelidir. Bu saldırılara, zulüm, kıyım düzenine karşı; tüm eğitim emekçileri, velilerimiz, öğrencilerimizle ve tüm halkımızı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.''dedi.