Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 27.06.2016 16:21:19
ŞEHİDİMİZE SON GÖREV

ŞEHİDİMİZE SON GÖREV

Diyarbakır´ın Lice ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında, terör örgütü PKK üyeleri tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Şükrü Ceylan (34) Nur Camii´nde binlerce kişinin tekbirleriyle son yolcu

 

ACI HABER DİYARBAKIR´DAN GELDİ

Diyarbakır´ın Lice ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında, terör örgütü PKK üyeleri tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Şükrü Ceylan´ın Kırıkkale´deki baba ocağına şehit ateşi düştü. Şehit astsubay Şükrü Ceylan´ın Etiler Mahallesi´nde yaşayan baba Muhittin ve anne Dudu Ceylan´a acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. 

 

EŞİ ACI HABERİ BABA EVİNDE ALDI

Oğullarının şahadet haberi ile yıkılan acılı aileyi yakınları ve komşuları teskin etmeye çalışırken acı haberin ardından fenalaşan baba Ceylan, Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırıldı. Eşinin şehadet haberini Bağlarbaşı Mahallesi´ndeki baba evinde alan Büşra Ceylan´da yakınları ve komşuları sakinleştirilmeye çalışıldı.

 

VATAN SAĞOLSUN

Ağrı Doğubeyazıt´tan Diyarbakır´ın Lice ilçesine bir hafta önce geçici görevle giden 34 yaşındaki 8 yıllık Astsubay Şükrü Ceylan, eşi Büşra´yı 3 yaşındaki oğlu Yavuz ile birlikte 'Siz Kırıkkale´ye gidin, ben de Allah izin verirse bayramda gelirim' diyerek babasının evine gönderdiği belirtildi. Şehidin babası Muhittin Ceylan  'Vatan sağ olsun. Oğlumu öldürenlerin Allah belalarını versin' demekle yetindi.            

KIRIKKALE´NİN 191. ŞEHİDİ

Astsubay Şükrü Ceylan ile Kırıkkale, 191´inci şehidini verirken, şehit babası Muhittin, Annesi Dudu ve eşi Büşra cenazeyi almak için Diyarbakır´a götürüldü. Diyarbakır´da düzenlenen tören sonrası Kırıkkale´ye getirilen şehit Şükrü Ceylan´ın Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşları tarafından alınarak ‘helallik´ alınması için baba evine getirildi.

 

AİLEYİ SAĞLIK EKİPLERİ SAKİNLEŞTİRDİ

Cenazenin getirilmesiyle büyük üzüntü yaşayan şehidin babası Muhittin ve annesi Dudu Ceylan ile akrabalarını sağlık ekipleriyle görevliler sakinleştirmeye çalıştı. Baba ocağında yapılan duanın ardından şehidimizin naşı Nur Camii´ne götürüldü. Cenaze namazı öncesi aile yakınlarının ve arkadaşlarının tabutun başında ağıtlar yaktı.

 

BAYRAĞINDA NE GÜZELMİŞ KUZUM

Cami avlusunu dolduran binlerce vatandaş, şehidimize son görevini yerine getirdi. Oğlunun tabutuna sarılarak öpen anne Dudu Ceylan, 'Sen bayrağı çok seviyordun. Bayrak ne güzel yakışmış oğlum. Seninle gurur duyuyorum' dedi. Yakınları tarafından sakinleştirilen acılı anneye bir süre sonra sağlık görevlileri müdahale etti.Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

 

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Bu sırada görevlilerin yardımı ile güçlükle ayakta duran ailede top aracının yanında yürüyerek son kez oğullarının tabutuna baktılar. Bir süre top arabasında taşınan şehit Şükrü Ceylan´ın naşı daha sonra konulduğu cenaze aracıyla götürüldüğü Kırıkkale Şehitliği´nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

 Cenaze törenine Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Demir ve Abdullah Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, üst düzey askeri ve polis yetkilileri, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024