YASAL BİR ZORUNLULUK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, “6948 sayılı Sanayi Sicili Kanunu kapsamında sanayi işletmesi olarak değerlendirilen işletmelerin, sanayi siciline kayıt yaptırmaları, yasal bir zorunluluktur. Üretime geçen sanayi işletmeleri iki ay içerisinde sanayi siciline kaydolmak zorundadırlar. Sanayi işletmelerimiz 2017 yılı Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini, 30 Nisan 2018 tarihine kadar Bakanlığımızın www.sanayi.gov.tr web adresinin “e-hizmetler” menüsünden “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi”nden girebilirler”

 

YÜZDE 20 DAHA UCUZ ÖDERLER

“Süresi içerisinde Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen ya da sanayi siciline yasal süresi içerisinde kayıt zorunluluğunu yerine getirmeyen üretici firmalara 2018 yılı için 1046,00 TL. idari para cezası uygulanması zorunlu bulunmaktadır. Sanayi siciline kaydolmak, sanayi işletmelerine birçok avantaj sağlamaktadır. Sanayi siciline kayıtlı olan işletmeler; İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV Tecil-Terkin işleminden faydalanırlar. Elektrik ücretlerini Sanayi Abonesi tarifnamesinden yararlanmak suretiyle yaklaşık % 20 daha ucuz öderler. Kamu İhale Kanununda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde avantajlıdırlar. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının sağladığı desteklerden yararlanırlar”

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

 

SON GÜN 1 TEMMU

“İşletmelerin Sanayi Sicil Belgesinin sağladığı faydalardan yararlanabilmeleri, ilimizin sağlıklı ve güncel sanayi envanterinin çıkartılabilmesi bakımından sanayi işletmelerinin İl Müdürlüğümüze müracaat ederek Sanayi Sicil Belgesi almaları, kayıtlı işletmelerin ise Yıllık İşletme Cetvellerini en geç Nisan ayı sonuna kadar internet üzerinden “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” ne girmeleri gerekmektedir. Ayrıca Resmi Gazetenin 01.07.2017 tarihli nüshasında 7033 sayılı “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Söz konusu Kanunla, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu´na eklenen Geçici 3´ üncü Madde ile süresinde sanayi siciline kayıt olmamış işletmelere herhangi bir idari para cezasına maruz kalmadan 01 Temmuz 2018 tarihine kadar kayıt olma imkanı getirilmiştir. Ancak bu tarihe kadar kayıt olmayan sanayi işletmelerine söz konusu idari para cezası uygulanacaktır. Üretici firmalarımızın ileride mağdur duruma düşmemeleri bakımından; Kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyurulur” dedi. Haber: Kenan Kuzucu