15 BİN 500 LİRA PARA YATIRDI

İddiaya göre, Kars´ta yaşayan Süleyman Dalga (61), kendisini telefonla arayan ve polis olarak tanıtıp kimlik bilgilerinin PKK´nın eline geçtiğini söyleyen kişilere inanıp verilen hesap numarasına 15 bin 500 lira para yatırdı.  Aynı günlerde Kırklareli´de Ercan Elmas (41) isimli bir vatandaş da kendisini telefonla arayıp polis olarak tanıtan kişilerin 'kimlik bilgileriniz PKK´nın elinde.

 

DOLANDIRILDIKLARINI ANLADILAR

Hesabınızdan PKK´ya para aktarılıyor' denildi. Korkan vatandaş sahte polisin verdiği hesaba 5 bin lira yatırdı. Kırıkkale´de yaşayan 82 yaşındaki Mehmet Sevil´i de iddiaya göre aynı yöntemle arayan sahte polisler, yaşlı adamı da kandırıp hesaplarına 6 bin 700 lira para yatırmasını sağladı. Bu vatandaşlar dolandırıldığını anlayıp bağlı bulundukları polis merkezlerine şikayette bulundu. Yapılan çalışmada vatandaşların Adana´da bulunun Uğur Y.´nin (29) hesabına para yatırdığı belirlendi.

 

ŞÜPHELİLER PARAYI ÇEKTİ

Bu tespit üzerine 3 il de Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü´ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleriyle irtibata geçti. Adana polisi yaptığı çalışma sonucunda Akıncılar Mahallesinde oturduğu tespit edilen Uğur Y.´yi evinde gözaltına aldı. Emniyete getirilen şüpheli ifadesinde parayı çekerek Vedat K.´ye verdiğini söyledi.Köse, Atakent Mahallesindeki evinde yakalandı. Mahkemeye çıkarılan zanlılar, adli kontrolle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.