Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
EĞİTİM 17.10.2021 13:34:35
Rektör Aslan, Yenişehir Esnafı ile Buluştu

Rektör Aslan, Yenişehir Esnafı ile Buluştu

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Metin Arslan ile birlikte, Üniversitede eğitim-öğretim faaliyetlerinin başlamasıyla hareketlenen Yahşihan Yenişehir mahallesi

HEP BİRLİKTE NELER YAPABİLİRİZ?

Uzun bir aradan sonra esnaf temsilcileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan,  “Bu vesileyle hem sizlerle sohbet etmek hem de pandemi döneminde Üniversitemizde yaptığımız çalışmaları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Hayatın normal bir şekilde akışı noktasında beraber neler yapabileceğimizi konuşmak, tartışmak istedik.  Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Pandeminin başladığı Mart 2020´den bu yana sizler sıkıntılar çektiğiniz gibi biz de bu durumdan olumsuz etkilendik”

 

KÜÇÜCÜK BİR İLLET DÜNYAYI ADETA DİZ ÇÖKTÜRDÜ

“Eğitim-öğretim, araştırma anlamında yüz yüze yaptığımız eğitim-öğretim, araştırma kadar hiçbir şey anlamlı, değerli olamaz.  Ülkemizdeki ve dünyadaki üniversiteler gibi biz de akut dönemde Mart ve Haziran arasında uzaktan eğitim yapmak zorunda kaldık. Küçücük bir illet dünyayı adeta diz çöktürdü. Her ne kadar uzaktan eğitim-öğretim versek de, olumsuzluklar olsa da birçok şehre göre bu süreci başarılı bir şekilde yürüttük. YÖK´ün isteğiyle en kısa sürede bütün bölümlerimize yönelik olarak uzaktan eğitime başladık”

 

EĞİTİMİ HER ZAMAN CANLI VE YÜZ YÜZE YAPTIK

“Ancak bizim iki farklı özelliğimiz vardı. Birçok üniversite dışarıdan aldığı programlarla bu işi yaparken biz kendi teknik ekibimizin yapmış olduğu programla yaptık. Bir de birçok üniversite çektiği ders videolarını internete koyup, öğrenciler de oradan takip ederken biz uzaktan eğitimi her zaman canlı ve yüz yüze yaptık. Öğrencinin hocasını görmesi eğitim-öğretim açısından önemlidir. Temmuz ayından itibaren ise kampüsümüzde uygulamalı derslere katılmak üzere gelen 600 kadar öğrencimiz vardı. Eğitim-öğretim faaliyetlerimiz etkilendi ancak öğrencilerimiz uygulamalarını büyük çoğunlukla yaptılar. Veteriner, Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi öğrencilerimiz zorunlu olarak geldiler. Onun haricindeki fakültelerimiz ve meslek yüksekokullarımız da gelerek uygulamalarını yaptılar. Bu da bizim açımızdan iyi bir şeydi”

 

BİZ ZATEN BUNA HAZIRDIK

YÖK´ün tanıdığı %40´a kadar uzaktan eğitim yapma hakkını Üniversite´nin ve şehrimizin faydalarını düşünerek bu oranı ortalama %20´lerde tuttuklarını belirten Rektör Aslan,  “Bu dönemin başında alınmış karar ile Üniversitelerin %40´a kadar uzaktan eğitim yapabileceği belirtilerek örgün eğitim başlatıldı. Biz zaten buna hazırdık. Üniversitemizde şu anda teorik derslerini %5 ile %35 arasında uzaktan yaptığımız bölüm ve programlarımız var. Ortalamamız %20-22 civarına denk geliyor” dedi.

 

HES KODU KONTROLÜ İLE KAMPÜSÜMÜZE GİRİYOR

Gerekli tedbirleri alarak Üniversite Temmuz ayına kadar açık tutmak istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Pandemi nedeniyle Üniversitemizde bazı uygulamalar yapmak durumunda kaldık. Bu nedenle her iki giriş kapımızda da öğrencilerimiz, ziyaretçilerimiz HES kodu kontrolü ile kampüsümüze giriyor. Bu tedbir hem sizlerin hem de bizlerin güvenliği için önem arz ediyor. Ayakta yolcu alınmaması konusunda özen, anlayış gösterdikleri için taşıma hizmeti veren dolmuşçu arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum”

 

MASA VE SANDALYELERİ ZORUNLU OLARAK KALDIRDIK

“Bu güzel bir şekilde işleyen bir uygulama oldu. Öğrencilerimizin temasını, kalabalığı önlemek amacıyla kantinlerdeki masa ve sandalyeleri zorunlu olarak kaldırdık. Sağolsun kantinciler o konuda makul davrandılar. Kantin çevresindeki açık alanlara da öğrencilerimiz için uygun mesafe aralıklarıyla  banklar, oturaklar koyduk. Yemekhanede de uygun zemin oluşturuldu. Hastanemizde doluluk oranı yüksek. Covid ve diğer hastalıklar sebebiyle yoğun bakımımız dolu. Covid olan hocalarımız hastalığı ağır seyretmiyorsa evinde uzaktan dersini yapıyor. Eğitim-öğretimi kesintiye uğratmıyor, bize emanet edilen öğrencilerimizi mağdur etmiyoruz. Biz Üniversitemizi Temmuz ayına kadar açık tutmak istiyoruz. Tedbir noktasında apartlarda, kafeteryalarda gerekli uyarıları yaparsak, Üniversitede, ulaşımda bunu yaparsak inşaallah Temmuz ayına kadar Üniversitemizi açık tutarız. Bu bizim tek başımıza yapacağımız bir şey değil. Ben sizden sadece bu tedbirlere dikkat etmenizi, öğrencilerimize gerekli hatırlatmaları yapmanızı istiyorum” şeklinde konuştu.

 

ESNAFLAR SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Konuşmanın ardından esnaflar Rektör Aslan´a, davetleri ve yüz yüze eğitimdeki öğrenci sayısını en yüksek düzeyde tutmak konusundaki çabaları nedeniyle teşekkürlerini belirttiler. Karşılıklı görüş alışverişi ve soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcılar Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Metin Arslan esnafların sorularını cevapladı. Toplantı fotoğraf çekimi ile sona erdi. Haber: Ahmet Ünal

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024