Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş, Doğu Türkistan´da Müslümanlara yönelik saldırılara yönelik yaptığı açıklamada Doğu Türkistan´da Müslümanlara yönelik saldırıların ramazanda yapılmasının tesadüf olmadığını söyledi.İnsanın insana böyle bir zulmü reva görmemesi gerektiğini belirten Dekan Prof. Dr.Baş, 'Ancak ne yazıktır ki yüzyıllardır süren bir medeniyet çatışmasının tezahürlerini, her dönemde çeşitli vesilelerle, çeşitli yerlerde görmekteyiz' ifadesini kullandı.

ENİNDE SONUNDA YOK OLACAK

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş, saldırılarla ilgili 'Özellikle Müslüman olmayan dünya tarafından, Müslümanlarla yaşadıkları yerlerde ve ramazan aylarında Müslümanlara yönelik yapılmasında, tesadüfi bir durumdan bahsetmek biraz güçtür' diye konuştu.Ramazan ayının Müslümanlar için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Dekan Baş, ramazanın Müslümanların dinamizmi ve bilinçlenmesindeki yerinin önüne geçilmek istendiğini bildirdi.Çok yönlü hesapların yapıldığını tahmin ettiğini aktaran Dekan Baş, şunları kaydetti:'Şu bir gerçek ki son din olarak İslam´ın dünyaya tuttuğu ışık, ne diğer ilahi din mensupları ne de başka din mensupları tarafından kabul edilebilmektedir. Kanaatimce bunun nedeni, mutlak surette kendi dinleriyle oluşturdukları medeniyetlerin eninde sonunda yok olacağı, yani mağlup olacaklarına dair korkularının olmasıdır. Bu nedenle Müslümanların, İslam tarihinin ilk yüzyıllarında ortaya koyduğu dinamizmi, ürettiği zengin İslam kültür ve medeniyetini kıskanmalarının verdiği hassasiyetle, bunu tarihin hiçbir döneminde bir daha canlandırmamak üzere çaba içindeler” ifadesini kullandı.

İNSANLIK SUÇU

Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı

Çin veya farklı bölgelerde Müslümanlara yapılan şiddet , baskı ve zulmün kabul edilemeyeceğini belirten Dekan Baş, yaşanan olayların 'insanlık suçu' olduğunu ifade etti.Ramazanda, özellikle Müslüman ülkelerde iç savaş nedeniyle ortaya çıkan olumsuzlukların da kendilerini üzdüğünü dile getiren Dekan Baş, 'Gönlümüz ve duamız odur ki hiçbir yerde Müslüman kanı akıtılmasın. Allah bu kardeşlerimizin de yardımcısı olsun. Bir an önce sıkıntılarından kurtulmak üzere kendilerine Allah´tan yardım diliyorum' dedi.Prof. Dr. Baş, Müslümanlara yönelik suçlar karşısında üst düzey yöneticilerin kınama ve diplomatik girişimlerinden olumlu sonuçlar alınabileceğini sözlerine ekledi.