KUR´AN-I KERİM OKUNDU

Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, il protokolü ve eşleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda davetlilerin katıldığı program Din Görevlilerinin salâ, ilahi ve kasideleriyle ve Nokta Camii Müezzin-Kayyımı Yakup Öney´in Kur´an tilavetiyle başladı. İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk, dinleyicileri kutlu doğum haftaları hakkında bilgilendirdi.

 

Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret

HZ. PEYGAMBER, TEVHİD VE VAHDET

Öztürk, her yıl bir tema belirlenerek o tema çerçevesinde programlar düzenlendiğini ifade ederek, bu yıl ise Kutlu Doğum Haftası Ana temasının “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” olduğunu belirtti. Konferans Programı için Ankara´dan gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Halil Altuntaş´a teşekkür etti.

 

ALTUNTAŞ KONUŞMACI OLARAK KATILDI

Konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Halil Altuntaş konuşmasında bütün peygamberlerin davalarının esasının tevhid olduğunu ve Peygamberimizin, “Ben ve benden önceki peygamberlerin söyledikleri en üstün söz ‘La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh. Lehul mülkü ve lehul hamdu Ve hüve ala külli şey´in kadir´ tevhidi cümlesidir dediğini ifade etti.

Program Kutlu Doğum Haftasında yapılan bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve okullarına ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.