Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 3.12.2021 14:30:17
Özel gereksinimli öğrencilerin eğitim kalitesini artırıyoruz

Özel gereksinimli öğrencilerin eğitim kalitesini artırıyoruz

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, özel gereksinimli öğrencilerin ve ailelerinin eğitim ve yaşam kalitesini artırmak, toplum içerisinde konforlu ve katılımcı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine katkı sağl

PROGRAMA BÜYÜK İLGİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Kırıkkale Üniversitesi´nde ´Engelsiz Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri´ yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan etkinliklere Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Dekanlar, Meslek Yüksekokulu Müdürler, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, öğrenciler, akademik ve idari personeller, Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulu, Mevlüt Hiçyılmaz Özel Eğitim Uygulama Okulu, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu, Özel Eğitim Meslek Okulu ve Mustafa Hiçyılmaz Özel Eğitim Anaokulu´nda eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler ve aileleri, okul yöneticileri ile öğretmenleri katıldı.

 

3 YILDA GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, özel gereksinimli öğrencilerin ve ailelerinin eğitim ve yaşam kalitesini artırmak, toplum içerisinde konforlu ve katılımcı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına özveriyle devam edeceğini ifade etti. Aslan, “Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımıza ve ailelerine yönelik yapılan faaliyetler, sadece buradaki görev sürem boyunca değil, daha önceki yıllarda da en çok değer verdiğim, bana huzur veren faaliyetlerden bir tanesidir. Geçtiğimiz üç yıl içinde faydalı, güzel faaliyetler yaptığımız kanaatindeyim. Bugün özel eğitim kurumlarından gelen çocuklarımız, öğrencilerimizle ve hocalarımızla beraber sanatsal, sportif faaliyetler yaptılar, Veteriner Fakültemizde atları, köpekleri, kuşları sevdiler. Diş Hekimliği Fakültemizde eğlenceli animasyonlarla ağız-diş sağlığı ve temizliği anlatıldı.  

 

ONLİNE FAALİYETLER YAPTIK

“Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan öncülüğünde Doç. Dr. Halil Sarol ve Dekanlarımızla akademik takvimin sonuna kadar bir plan yapıp, bu plan çerçevesinde ayda en az bir etkinlik olacak şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımız için pandemi nedeniyle bazı online faaliyetler yaptık ama 2020 Mart ayından önce olduğu gibi yüz yüze faaliyetlerimizi tekrar başlatmamız büyük önem arz ediyor. Bir de Eğitim Fakültemizde bu sene Özel Eğitim Bölümümüz  açıldı. Özel Eğitim Bölümü hocalarımız ve öğrencilerimiz de bugün düzenlediğimiz etkinliklerimizde yer alarak katkı sağladılar ve ilerleyen dönemde daha güzel faaliyetlere imza atacaklarına inanıyorum. İlimizdeki Özel Eğitim Kurumları, özel öğrencilerimizin aileleri ile görüş alışverişi içinde bu gibi etkinliklerimizi inşallah devam ettireceğiz. Katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi. 

 

ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Program kapsamında özel öğrenciler Spor Bilimleri Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu ve Keskin Meslek Yüksekokulu´nun katkılarıyla hazırlanan ´Sporla Eğlen´, ´Materyalli Etkinlikler´, ´Sanatla Öğren´, ´Sevimli Kuşlar ve Patiler/Hipoterapi´, ´Sağlıklı Dişler Sağlıklı Yaşam´, ´Bireysel Aile ve Eğitmen Danışmanlığı´ ve ´Belgesel Çekimi´ etkinliklerinde keyifli vakit geçirdiler. Haber: Ahmet Ünal  

 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024