GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDULAR

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, ilimizde bulunan Özel Eğitim Kurumlarının müdürleri ile Üniversite Senato Salonu´nda bir araya geldi. Toplantıda Üniversitelerinin daha önceki yıllarda özel gereksinimli bireylere ve ailelere yönelik yaptığı ancak pandemi sebebiyle kesintiye uğrayan etkinliklerin yeni dönemde nasıl gerçekleştirileceği ve bunlara ek olarak neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

ÇOCUKLARIMIZA DEĞER VERİYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklara yönelik yapılan faaliyetler, Üniversitedeki görevim boyunca ve daha önceki yıllarda da en çok değer verdiğim, çalışırken bana huzur veren faaliyetlerden bir tanesidir. Geçtiğimiz üç yıl içinde güzel faaliyetler yaptığımızı düşünüyorum. Planlı olarak yapılan faaliyetlerde özel eğitim kurumlarından gelen çocuklarımız, fakültelerimizde öğrencilerimizle beraber Güzel Sanatlar Fakültemizde, Spor Bilimleri Fakültemizde  sanatsal, sportif etkinlikler yaptılar, Veteriner Fakültemizde hayvanları sevdiler”

 

NETİCEYİ BERABER GÖRECEĞİZ

“Çocuklarımıza Diş Hekimliği Fakültemizde eğlenceli bir şekilde ağız-diş sağlığı ve temizliği anlatıldı. Bu güzel faaliyetlerin koordinasyonu Spor Bilimleri Fakültemizden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Sarol  tarafından yapıldı. Bilginiz olması açısından söylüyorum: Cumhurbaşkanımızın takdimleriyle sunulan ödüller var. Birlikte yaptığımız bu güzel çalışmalarla hizmet ödülüne başvuru yaptık. Neticeyi bekleyip hep beraber göreceğiz. Eğer iyi bir netice alırsak sizlerle, çocuklarımızla beraber gider ödülün keyfini yaşarız”

 

FAALİYETLERE BAŞLAYACAĞIZ

Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması

Üniversitelerinin eğitim-öğretime açılmasıyla birlikte en kısa sürede ilimizdeki özel çocuklara yönelik faaliyetlere başlayacaklarını ifade eden Rektör Aslan,  “Ayın 27´sinde İnşaallah bir aksilik olmazsa eğitim-öğretime yüz yüze başlayacağız. Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımız için pandemi nedeniyle bazı online faaliyetler yaptık ama 2020 Mart´tan önce Üniversitemizde yaptığımız  faaliyetlerimizi tekrar başlatmamız büyük önem arz ediyor. Bir de Eğitim Fakültemizde Özel Eğitim Bölümümüz açıldı. Oradaki hocalarımız ve bu sene başlayacak olan 60 öğrencimizle birlikte keyifli ve verimli faaliyetlere imza atacağımıza inanıyorum”

 

ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

“Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan öncülüğünde Doç. Dr. Halil Sarol ve Dekanlarımızla akademik takvimin sonuna kadar bir plan yapıp, bu plan çerçevesinde ayda en az bir etkinlik olacak şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlimizdeki Özel Eğitim Kurumları, özel öğrencilerimizin aileleri ile görüş alışverişi içinde Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner, Spor Bilimleri, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümümüz ile Ekim ayından itibaren etkinliklerimize başlamayı düşünüyoruz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim, çalışmalarımız hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

 

Aslan´ın konuşmasının ardından katılımcılar ilimizdeki özel çocukların ve ailelerin karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları ile yeni dönem faaliyetleri üzerine görüş alışverişinde bulundular. Toplantı, gün anısına çektirilen fotoğraf ile sona erdi.

 

Toplantıya Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Aktan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Ayan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Öztosun Çaydere, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Sarol, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü´nden Dr. Öğretim Üyesi Kürşad Öğülmüş ve Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilim Dalı´ndan Doç. Dr. Merve Erkmen Almaz; özel eğitim okullarından Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Sami Yanık, Mevlüt Hiçyılmaz Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Hüseyin Meydaneri, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Ünal Dündar, Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Durak, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Said Önder ve Mustafa Hiçyılmaz Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Atilla Kaldırım katıldı. Haber: Kenan Kuzucu