AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA DESTEK

Keskin İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, danışman öğretmenleri Murat Ulugüler koordinesinde eTwinning etkinlikleri kapsamında proje hazırladı. Proje kapsamında giderek yok olan ormanların ve azalan yeşil alanların yeniden oluşturulması amacıyla görevli öğrenciler tarafından evlerinde aileleriyle birlikte tüketmiş oldukları meyve tohumlarını biriktirmeleri istendi. Daha sonra ise biriktirilen tohumlar düzenlenen etkinlikle toprakla buluşturuldu. Okul Müdürü Harun Bahçepınar yaptığı açıklamada, okul olarak farklı bir etkinlik sayesinde ağaçlandırma çalışmalarına destek verdiklerini söyledi.

YEDİKLERİ MEYVELERİN ÇEKİRDEKLERİNİ BİRİKTİRDİLER

Proje sayesinde öğrencilerde ormanın önemiyle ilgili bir bilinç oluşmasını amaçladıklarını belirten Bahçepınar, 'Okulumuzda öğrencilerimiz danışman öğretmenleri ile birlikte giderek yok olan ormanlarımızın yeniden yeşermesi ve sofralarımızdaki meyvelerin de çoğalması için önemli bir proje de görev aldılar. Her öğrencimiz son birkaç ayda yedikleri meyve tohum ve çekirdekleri biriktirerek okula getirdi. Daha sonra ise hep birlikte başta kayısı, badem, şeftali, erik, vişne. kestane ve elma olmak üzere daha birçok  tohumu ve çekirdeği Keskin Belediyesi tarafından tahsis edilen arazide toprakla buluşturduk. İnşallah zamanla burası bir ağaçlık alana dönüşür diye ümit ediyoruz. Başta proje danışmanı öğretmenimize ve diğer tüm öğrencilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Danışman öğretmen Murat Ulugüler ise, projenin detayları ile bilgiler vererek,  'Bu tür etkinliklerle öğrencilerin yaşamları boyunca çevre bilinci ve ormanların korunması konusunda daha duyarlı olmalarını amaçlıyoruz. Bu etkinliğimize daha sonraki tarihlerde de devam ederek bu alanı zamanla hatıra ormanına dönüştürmek istiyoruz” dedi.  Haber: Kenan Kuzucu

Karakeçili Kaymakamı Uludağ, İngiltere’ye gidiyor Karakeçili Kaymakamı Uludağ, İngiltere’ye gidiyor