GÜNCEL 23.06.2016 15:54:09
MÜLTECİLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞUYOR

MÜLTECİLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞUYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yürüttüğü ‘Sığınmacıların Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesi´ kapsamında Kırıkkale´de bulunan yerel ve ulusal basın temsilcileri mültecilerle birlikte iftar etti.

 

SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMA UYUMLARI

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünü yaptığı Sığınmacıların Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesi emin adımlarla ilerliyor. İl Müdürlüğü, Proje kapsamında Kırıkkale´de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile projeye dahil olan mültecilerle birlikte iftar etti. Dem otelde düzenlenen iftarda gazeteciler mültecilerle bir süre sohbet etti.

 

KIRIKKALE´DE 4215 SIĞINMACI YAŞIYOR

AHİKA tarafından desteklenen koordinatörlüğünü il müdürlüklerinin yürüttüğü “Sığınmacıların Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesi” hakkında bilgiler veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir sığınmacılar, ülkelerinde ki iç savaşlar neticesinde,  güvende yaşayabilecekleri ülkelere göç ettiklerini söyleyerek, “İl Göç İdaresi Müdürlüğü kayıtlarına göre ilimizde 4 bin 215 sığınmacı mevcut olup bu sayı giderek artmaktadır”

 

SIĞINMACILAR TÜRKÇE EĞİTİMİ ALIYOR

İl Müdürü Bozdemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bu proje kapsamında çocuklar, gençler ve yetişkinler olmak üzere 110 sığınmacıya 128 saatlik A1 modüllü Türkçe Dil Eğitimi verilmiştir. İlk aşamada 40 Sığınmacıya Kırıkkale Lisesi´nde cumartesi ve pazar günleri Türkçe Eğitimi verilmeye başlanmıştır. Türkçe eğitimi Arapça tercümanlarının yardımıyla sağlanmıştır”

 

FUTBOL TAKIMI KURULDU

“Bu proje kapsamında sığınmacılardan kurulan futbol takımları ile ilimizdeki vatandaşların kurduğu takımlar arasında futbol turnuvaları düzenlenmiştir. Maç öncesi ve sonrasında katılımcılara ikramlarda bulunulmuştur. Projenin bir ayağı olan futbol maçlarını yapmak üzere 15.12.2015 tarihinde Atlantik Halı sahasında Vali Yardımcımız Dr. Ayhan Özkan ve İl Protokolünün de katılımıyla futbol maçı yapılmıştır. Proje kapsamında sığınmacılara ayakkabı ve forma hediye edilmiştir”

 

KARDEŞ AİLE ETKİNLİĞİ

“Sığınmacıların ilimiz insanlarıyla daha sıcak ilişkiler kurması açısından, sığınmacı aileler ile Kırıkkale´den gönüllü aileler bir araya getirilerek karşılıklı kardeş aile edinmeleri sağlanacaktır. Bu kapsamda kardeş aile etkinliği ile 50 Sığınmacı aile ve toplamda 250 Sığınmacı ve Kırıkkaleli aileler ile yemek toplantılar düzenlenecektir. Kardeş Aile Etkinliğinin ilk adımı olarak Sayın Valimiz Ali Kolat´ın da katılımıyla Makro AVM´de yemek programı düzenlenmiştir”

 

YARIM TENCERE

“Sığınmacıların ilimiz insanlarıyla iletişiminin kuvvetlenmesi, kültürel olarak kaynaşmanın sağlanması amacıyla oluşturulan Yarım Tencere kampanyasıyla, 50 Sığınmacı aile ve toplamda 250 Sığınmacının katılımıyla ve sığınmacıların yemek erzağının alınması suretiyle yemek hazırlamaları sağlanarak Kırıkkaleli ailelerle beraber yemek yenilmesi planlanmaktadır. Yarım Tencere Kampanyasının ilk adımı olarak Sayın Valimiz Ali Kolat´ın da katılımıyla  Kaletepe Mahallesi Uygun tepe cami karşısındaki evde yaşayan Sığınmacı Sabah Hamed ve ailesi ziyaret edilerek orada hep beraber akşam yemeği yenilmiştir”

 

KAMU KURUMLARININ TANITILMASI
“Bu proje kapsamında 310 Sığınmacıya kamu kurum ve kuruluşları hakkında bilgi verilmiştir. Sığınmacıların sıklıkla müracaat ettikleri Sağlık, Emniyet, Aile ve Sosyal Politikalar, Göç İdaresi, Afad ve Acil Durum Müdürlükleri hakkında bilgilendirme yapmak üzere el broşürleri hazırlanarak, kamu kurum ve kuruluşlarının tanıtımı yapılmıştır. Broşürde Sığınmacıların acil durumda iletişime geçecekleri telefon numaraları ve kamu hizmetlerinden nasıl yararlanacakları konusunda bilgiler yer almıştır. Kamu kurumlarının tanıtılmasına yönelik ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda Kırıkkale İlini ve Türkiye´yi anlatan bir bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantıda bireyler kendi kültürleriyle Türk kültürünü karşılaştırma fırsatı bulmuştur. Sığınmacılar bilgilendirme toplantısında memnuniyetlerini dile getirmişlerdir” dedi.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024