19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ

Tüm Türkiye genelinde olduğunu gibi Kırıkkale´de de ‘19 Ekim Muhtarlar Günü´ dolayısıyla program düzenlendi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda düzenlenen programa CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan ve çok sayıda muhtarlar katıldı.

 

MEHTERAN TAKIMI MİNİ BİR KONSER VERDİ 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan program mehteran takımının gösterisi ile devam etti. Daha sonra günün anısına açıklamalarda bulunan Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Behsat Kürkçü, “19 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan bir genelge ile muhtarlar günü olarak bizlere bugünü hediye eden başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanlığımıza ve emeği geçen tüm devlet büyüklerimize sizlerin huzurunda ve muhtarlarımız adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum”

 

BİZ TÜM KAMU KURULUŞLARININ GÖZÜ KULAĞIYIZ

Gençler, Kırıkkale’de doyasıya gezdi Gençler, Kırıkkale’de doyasıya gezdi

“Biz muhtarlar ilimizde başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kamu ve kuruluşların gözü kulağıyız bulunduğumuz köy ve mahallelerin mülki amiri olarak şunu belirtmek isterim ki muhtar kurumlardan ne görürse onu yansıtır vatandaşa. Yoğun olarak alakadar olduğumuz tüm kamu ve kuruluşlara vatandaştan gelen talepleri ilettiğimizde ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyorum. Muhtardan gelen talep sadece köyü mahallesi ve vatandaş için halk içindir başka bir amacı yoktur”

 

DEVLETİMİZİN EN ÜCRA NOKTADAKİ KURUMSAL TEMSİLCİLİĞİDİR

“Dеmоkrаsi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, Devletimizin en ücra noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde, Devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla Devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ülkemizin, hedeflerine birlik ve beraberlik içerisinde ulaşabilmesi için mahallemizden ilimize kadar Devletimizin tüm birimlerinin uyum ve işbirliğiyle hareket ettiklerini; muhtarlarımızın bu istikamette halkın içinde gelen kişiler olarak katkı sağlamaktadırlar”

 

BU KÜLTÜR GELİŞİR

“Nasıl ki vücudun organları beyinle aynı istikamette olmazsa düzenden ve ahenkten bahsedemeyiz, aynı şekilde en küçük idari birimlerimizin, köylerimizin, mahallelerimizin istikametiyle ülkenin istikameti aynı yönde olmazsa; sağlıklı ve istikrarlı bir büyüme gerçekleştirilemez. Evde, köyde, mahallede demokrasi kültürü ne kadar güçlenirse, ülkenin tamamında da bu kültür gelişir, güçlenir, standartları o kadar yükselir. Vatandaşın derdiyle dertlenen, halkın tercihiyle, seçimiyle iş başına gelmiş tüm muhtarlarımızın kendilerine ve ailelerine sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyorum” dedi. Haber: Kenan Kuzucu