ÇORUMLULAR ALINMIŞTI!

Hatırlanacağı üzere geçen hafta MKE A.Ş’de yaşanan olaylar “İşin Suyu Çıktı” başlığıyla gazetemizden duyurulmuş, haberin gazetemizde yer aldığı gün ise MKE AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere görevden alınmıştı. İhalelerde yaşanan sorunlar ve işçi alımlarında uygulanan torpil sistemi haberimizde gündeme getirilmiş, alınan işçilerin büyük çoğunluğunun Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’nin memleketi Çorum’dan olduğu ifade edilmişti. Yine aynı haberde MKE AŞ koordinesinde Çorum Sungurlu’da Barut Fabrikalarının kurulduğu, 2.500 kişinin bu fabrikalarda istihdam edileceği ve MKE Kırıkkale Fabrikalarının bir bir içinin boşaltıldığı detaylandırılmıştı. Haberimiz yayınlandığı gün MKE Genel Müdürü Yasin Akdere görevden alınmış, haberimiz Ankara’da bomba etkisi yaratmıştı.

SÖZLÜ MÜLAKAT YAPILACAK

MKE Genel Müdürü Yasin Akdere’nin görevden alınmasıyla birlikte MKE Genel Müdürlüğüne vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Durmuş Ali Keskinkılıç’ın bakacağı öğrenilmişti. Dün birçok medya organında MKE AŞ’nin işçi alımı için yapılan yazılı sınavlarda 25 puan üzeri alan herkesin sözlü mülakata alınacağı ve sözlü mülakat sonucuyla MKE’ye yeni işçi alınacağı haberleştirildi. Sınav gibi adil bir sistem varken ve işçi adayları sınava girmişken, başarı sırasına göre değil de sözlü mülakata göre alım yapılacağının duyurulması tepkilere neden oldu. İşçi adayları “Sözlü mülakatta Çorumlu olup olmadığımız mı sorulacak? Hani Kırıkkaleliler istihdam edilecekti?” şeklinde sorular yöneltirken, MKE’de işçi alım şartları ve sözlü mülakat sebepleri merak ediliyor.

Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!

MKE AŞ’nin Kırıkkale’de bulunan fabrikalarına karşın başta Çorum olmak üzere, bazı şehirlerde de fabrika kurulacağı yönünde ki bilgiler Gazeteniz Manşet tarafından bütün detaylarıyla takip ediliyor. Ayrıca işçi alımlarında Çorumlulara uygulanan pozitif ayrımcılığın yanı sıra Kırıkkalelilere uygulanan negatif bakışında takipçisi olmaya devam edeceğiz. İhalelerde meydana gelen soru işaretlerini dile getirmeye, Kırıkkaleli esnafın ve Kırıkkaleli işsiz hemşehrilerimizin gür sesi olmaya devam edeceğiz. İşçi alımları için yapılacak mülakatta sorulan soruları ve sözlü mülakatı geçip işbaşı yapanların memleket bilgilerini, Kırıkkalelilik hassasiyeti ile takip edeceğiz. Haber: Çağlar Atmaca