DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ

‘Demokrasi Yürüyüşü´ kapsamında Türk Metal Kırıkkalespor taraftarları ve yüzlerce kişi Mehter Takımı eşliğinde Belediye binası önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı´na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan binlerce vatandaş, darbeye karşı sloganlar atıp birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

VATANDAŞLAR  GÜLEN´İN POSTERLERİNİ YAKTI

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, öğretim görevlileri, Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akcay, ilçe belediye başkanları ve sporcuların da katıldığı demokrasi nöbetinde, vatandaşlar Fetullah Gülen´in posterlerini yaktı.  

 

MEYDANDA ERDOĞAN´I DİNLEDİLER

Nöbet tutan binlerce vatandaşlarımız TRT ekranlarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın mesajlarını ve gündeme dair haberleri, Belediye imkanlarıyla Cumhuriyet Meydanı´na kurulan dev ekranda izleme imkanı buldu. 

Kırıkkale’de 14 bin kişi akraba evliliği yaptı Kırıkkale’de 14 bin kişi akraba evliliği yaptı

OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, burada yaptığı konuşmada, “Bugün altıncı gün, bu meydan hiç boş kalmadı. Her gün buradaydınız ve demokrasi nöbetine sahip çıktınız. Rabbim sizden razı olsun. Olağanüstü bir durum ile karşı karşıya kaldık. Türk Milleti böyle bir ihanetle karşı karşıya gelmemişti. İlk defa devletin kendi tankı, uçağı, silahı kendi halkının üzerine doğrultuldu. Türkiye böyle bir hainliği yaşamadı. Biz onlara üniforma giymiş hainler, o hainlerin dersi sizin dik duruşunuzla verildi ve verilecek”

 

SÖZE GEREK YOK

Vali Haktankaçmaz ise, “Samimiyetimle söylüyorum. Şu kalabalık hiçbir söze yer bırakmıyor. Hiç ifadeye gerek kalmıyor. Coşku, şu heyecan ilk gün akşam nasıl bir heyecan vardıysa, Kırıkkaleli kardeşlerim şu meydanı doldurduysa bugünde o zaman ki kadar cesur ve heyecanlı kalabalık görüyorum' diye konuştu. Etkinlikte ayrıca vatandaşlara, etli pilav ve ayran ikram edildi.