GÜNCEL 24.07.2016 13:07:18
MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ

MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ

AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, yapılan darbe girişimine ilişkin değerlendirilmelerde bulunarak, meydanlardaki nöbeti bir an olsun bırakmayacaklarını söylediler.

 

BU ÜLKE ÇOK İHTİLAL YAŞADI

Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir AK Parti İl Başkanlığında bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundular. Bu ülkenin çok ihtilal yaşadığını ancak böyle askeri üniforma giyen alçaklarla hiçbir zaman karşı karşıya gelmediklerini ifade eden Milletvekili Ramazan Can 15 Temmuz gecesi pozisyon olarak Ankara´da bulunduğunu, milletimizin emanetine sahip çıkmak için TBMM´ne gittiğini söyledi.

 

TBMM´DE ÖLMEK İÇİN BEKLEDİK

‘Medyalarda vatandaşlarımız nasıl ölmek için beklediyse bizlerde mecliste başımızdan bombalar atılırken demokrasi için ölmek pahasında bekledik´ diyen Can, “Milletimiz böyle bir alçaklıkla tarihi boyunca karşıya gelmemiştir. Oldukça hassas bir dönemden geçiyoruz. Milletimiz şu anda her zamankinden daha dikkatli ve duyarlı davranmalıdır. Kesinlikle provokatörlerin oyunlarına gelinmemelidir. Bunlar devletimizin içerisine yapılanmış bir örgüt olduğundan halen tehlike geçmemiştir”

 

PARTİDEN ÖTE VATAN VE MİLLET MESELESİ

15 Temmuz gecesi olayların yaşandığı ilk gün Keskin´de olduğunu ve Keskin ilçe teşkilatı ile birlikte hareket ederek ilk olarak Keskin´de ardından da Kırıkkale´de meydanlara indiklerini ifade eden Milletvekili Abdullah Öztürk “Olaylara ilk gün müdahil olduk. Bu partiden öte bir vatan ve millet meselesidir. Milletimiz de ilk anlardan itibaren buna ciddi bir reaksiyon göstermiştir. 50 yaşındayım çok miting gördüm ama 15 Temmuz gecesindeki kalabalığı daha görmedim”

 

TSK BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ

‘Bunlar vatansız mahluklardır´ diyen Öztürk, “Aynı şeyi gezi olaylarında da 17-25 Aralık süreçlerinde de denediler. Bir hareket bekliyorduk. Türkiye bu günlere çok zor kazanımlarla geldi. TSK bizim göz bebeğimiz. Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Dikkatli olmak provokasyona gelmemiz gerek. OHAL ilan edildi. Milletimiz devletinin içinde yapılanan örgüte karşı OHAL ilan etmiştir. Ohal milletimize değil devletimizin içerisindeki yasa dışı yapılanmaya karşı ilan edilmiştir”

 

İNSANLAR ŞEREFİ İÇİN YAŞAR VE ÖLÜR

Ülke olarak zor günlerden geçildiğini ifade eden Milletvekili Mehmet Demir “İnsanlar şerefi için yaşar ve ölür. Milletimiz 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu iradesiyle şerefi için ölebileceğini bir kere daha ortaya koymuştur. Bizlerde olay gecesi hemen Valimiz, Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz ve İl Jandarma Alay Komutanımız ile bir kriz masası oluşturduktan hemen sonra ilk olarak il başkanlığımıza hareket ettik, ardından da milletimizle birlikte meydanlara indik”

 

NÖBETİ BIRAKMAYACAĞIZ

Milletvekili Demir, “Böyle şerefli bir milletin vekili olmaktan gurur duyuyorum. Bir arada olacağız ve terör örgütlerine geçit vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız talimat vermeden nöbeti bırakmayacağız. Gerekirse bu uğurda öleceğiz ama demokrasiyi cuntacı teröristlerin eline bırakmayacağız. Hükümetimiz milletimizden aldığı destekle bu durumun üstesinden gelecektir” şeklinde konuştu.

 

KIRIKKALE HALKINA ÇAĞRI YAPTIK

15 Temmuz gecesi olayı televizyonlardan öğrenir öğrenmez il başkanlığı binasına geldiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay teşkilat mensuplarının ve vatandaşların ilk anlardan itibaren korkusuzca il başkanlığı binasına geldiklerini ifade etti. Akçay, Cumhurbaşkanının meydanlara inin çağrısının hemen ardından yaklaşık 300 bin SMS ile Kırıkkale halkına çağrı yaptıklarını halkında bu çağrıya meydanlara inerek cevap verdiğini dile getirdi. 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024