Tiyatro Kulübü tarafından gerçekleştirilen Mevlana´yı Anmak adlı oyuna Vali Yardımcısı Rıfat ATA, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat ÜNLÜ, Gençlik Merkezi Müdürü Adnan VURAL, Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şevket YURDUSEVEN, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İdarecileri ile çok sayıda genç programa katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Rifat ÜNLÜ açılış konuşmasında “Mevlana´nın hikmetli sözlerinin, irfanla yoğrulmuş öğütlerinin, fitneyi, fesadı, hasedi silip attığını, bir büyük kardeşlik iklimini kurduğunu ve bize kardeşliği, muhabbeti aşkı anlattığı için ayrıca Mevlana´ya şükranlarımızı sunuyorum. Bu vesile ile bu oyunun sergilenmesinde görev alan Tiyatro kulübümüze ve katkıları sebebiyle Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesine, özellikle de siz değerli Mevlana dostlarına katılımlarınız sebebiyle teşekkür ediyorum´´ dedi.

Vali Yardımcımız Sayın Rıfat ATA ise konuşmalarında ´´ Bugün insanlık, Mevlâna'ya ve onun gibi ışık kaynaklarına derinden muhtaç olduğunu daha çok hissetmektedir. Vuslatının 742.yıl dönümünde Mevlâna'nın en önemli eseri olan MESNEVÎ, birçok bilgi ve hikmet demetleri sunan çok önemli bir kaynaktır. Bu dünya klâsiğinin merkezinde Kuran ve Yüce Peygamberimizin tarihi tecrübesi yer almaktadır. Bu manada gençlerimizin Mesneviyi mutlaka okumaları gerekmektedir ´´ dedi.

Karaca Mağarası'nda turizm sezonu açıldı Karaca Mağarası'nda turizm sezonu açıldı

Gösteri öncesi katılımcılara 2015 yılı Kırıkkale Gençlik Merkezimizin Proje ve Faaliyetlerini anlatan slayt gösterimi izletildi.

Gençlerimizin yoğun katılımı ile başlayan Tiyatro Gösterimiz Hz. Mevlana´nın Mesnevi Şerif´den seçme hikâyeleri, Hz. Mevlana´yı anlamak ve Sema gösteri ile oluşan üç bölümle izleyicilere sunuldu.

Büyük beğeni toplayan Tiyatro gösterisi Gençlik Merkezimizin  ikramı ve oyunda görev alan gençlerimize Protokol tarafından Başarı belgesi takdim edilmesiyle son buldu.