Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 23.05.2016 17:20:13
MESLEK LİSESİNE KAFAYI KİM TAKTI?

MESLEK LİSESİNE KAFAYI KİM TAKTI?

Kırıkkale´nin en eski, en köklü ve bugün başta MKE olmak üzere teknik kurumlar, siyaset, bürokrasi, askeriye gibi ülkemizin önemli noktalarındaki birçok ismi yetiştiren, eski adıyla Sanat Okulu, İş Okulu, Sanat Enstitüsü, Meslek Lisesi;

 

1953´TEN BERİ EĞİTİM ÖĞRETİM VERİYOR

Hizmete girdiği 1953 yılından beri binlerce mezun vererek başta MKE olmak üzere, Kırıkkale´mizin ve ülkemizin birçok teknik kurumuna eleman, birçok üniversiteye de öğrenci yetiştiren 63 yıllık dev çınarın, küçültülme ve bugünkü yerinden taşınma tehlikesiyle karşıya olduğu iddia edildi. Günlerdir basın yayın kuruluşlarını arayarak ya da bizzat ziyaret ederek sıkıntılarını dile getiren öğrenci velileri, “Birçoğumuz bu okuldan mezunuz ve çocuklarımızı da kendi okuduğumuz ve hatta babalarımızın okuduğu bu köklü okulda okutmak ve meslek sahibi yapmak istiyoruz. Oysa bazı güçler bu köklü okulu küçültmeye ve taşımaya çalışıyorlar” şeklinde şikâyetlerini dile getirdiler.

“DİNİMİZİN ‘OKU´ EMRİYLE BAĞDAŞMIYOR”

Nur Camii´nin yenilenmesinin ardından okul bahçesinin küçültülüp, bahçeye yerleştirilen kamelyalar vasıtasıyla adeta cami cemaatinin dinlenme mekânı haline getirildiğini kaydeden veliler, “Aslında başta bu durumdan çok memnun olduk. Zira birçoğu yaşça çocuklarımızın babaları ve dedeleri yaşındaki cemaatin çocuklarımızın davranışları üzerinde olumlu etkileri olacağını düşündük. Ancak aldığımız bazı duyumlar, cemaatten bazı şahısların, siyasilere baskı yaparak okulumuzun tamamının müftülüğe devredilmesi yönünde çalışmaları olduğudur. Ülkemizin eğitime bu kadar çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde, bu yaklaşım ne dinimizin ‘Oku´ emriyle bağdaşır ne de atılım yapmaya çalışan ülkemizin siyasi anlayışıyla” diyerek serzenişte bulundular.

“MEVCUT NEDEN AZALTILIYOR?”

Meslek Lisesi´nin olması gerektiği gibi ve tarihi dokusuna da uygun bir şekilde Kırıkkale´nin en merkezi yerinde, Türkiye´nin birçok şehrinde olmayan büyüklükte bir kampüs alanı ve teknik donanımıyla örnek bir okul olduğunu beyan eden veliler, “Okulumuzun burada, tam Kırıkkale´nin merkezinde bulunmasından neden rahatsız olunuyor, anlamış değiliz. 60 yıldır burada, bu mekânda hizmet veren okulumuz birçok başarılı çalışmaya imza atmış, öğrenci ve öğretmen sayısıyla, bırakın Kırıkkale´yi, Türkiye´de önemli bir yere sahip. Peki, okulumuzun daha bir yıl önce 2 bine yaklaşan mevcudu neden bir anda 300-400 öğrenci birden azaltıldı?” diye sordular.

“YÖNETİCİLERİN PARMAĞI VAR!”

Nüfusu kaç olursa olsun, Kırıkkale´de bu tarz söylentilerin çok çabuk yayıldığını ifade eden veliler, “Eminiz birçok kişi inkâr edecektir. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki, okulun küçültülmesi ve taşınması çalışmalarının içinde bizzat bazı Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının, Şube Müdürlerinin ve hatta Okulumuzun Müdürünün ve bazı Müdür Yardımcılarının parmağı ve teşviki var. Bu çalışmanın bir an önce hızlandırılması için günde kaç kere, hangi siyasilerin kapılarını aşındırdıklarını çok iyi biliyoruz. Hatta somut bir örnek ve ilk adım çalışması olarak, öğrencilerden aldığımız duyuma göre, zaten öğrenci sıkıntısı yaşayan Mobilya Bölümünü 9. Sınıftan 10. Sınıfa geçecek öğrencilerin seçmesini engelleyerek önümüzdeki yıl bölümün kapatılmasını ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine devredilmesini sağlamak olduğunu biliyoruz” diye konuştular.

“OKUL, YERİNDE KALMALI”

Okulun mutlaka aynı yerinde ve eskiden olduğu gibi Kırıkkale´nin en büyük okulu olarak eğitim öğretime devam etmesi gerektiğini belirten veliler, “Eğer okulumuzun müdürü bu okulu yönetmekte zorlanıyorsa, bıraksın daha önceki müdürümüz ya da bir başka müdür gelsin. Nitekim bizler daha önceki müdürümüzden ve müdürlerimizden asla böyle bir şey duymadık. Hatta tam tersi, okula öğrenci gelmesi için ellerinden gelen çalışmayı yapıyorlardı. Öte yandan, bizler maddi durumu ortanın altında olan insanlarız. İçimizde öyle arkadaşlar var ki, bırakın yemek parasını, çocuğuna sabahleyin yol parası veremeyecek durumdalar. Allah´tan okulumuz merkezde de, Kırıkkale´nin neresinden olursa olsun çocuklarımız tek minibüsle ya da yürüyerek gidip gelebiliyorlar. Madem sosyal adalet anayasal bir hak, madem eğitimde fırsat eşitliği anayasal bir hak, madem 12 yıllık eğitim zorunlu ve ücretsiz, öyleyse kim, hangi hakla bu haklarımızı elimizden almaya çalışıyor? Okulu taşımaya çalıştıkları iddia edilen Organize Sanayi Bölgesine hangimizin çocuğu, hangi imkânlarla gidebilecekler? Üç kuruş yol parasını veremeyen, çocuğunun cebine sabahleyin 1 lira simit parası koyamayan veli nasıl servis tutup çocuğunu oralara gönderebilecek? Bize bunun cevabını verebilecek olan var mı?” şeklinde sitemlerini dile getirdiler.

“BU İŞLER KAPALI KAPILAR ARDINDA PLANLANIYOR!”

Konunun Milli Eğitimde kapalı kapılar ardında planlandığını ve siyasilere çok farklı şekillerde aktarıldığını kaydeden veliler, “Zaten öyle bir devirde yaşıyoruz ki, herkes arkasında bir siyasinin olduğunu iddia ediyor. Soruyor araştırıyoruz, o siyasi, o şahsı tanımıyor bile! Fakat biz vatandaşız. Bizler milletin ta kendisiyiz ve bizler gariban, kendi halinde insanlarız. Yeri gelir gücümüz bir şeye yetmez ama iş çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğine dokunduğu anda yanımızda olmayan siyasiye sandıkta; yöneticiye, bürokrata da kanunlar karşısında elimizin, dilimizin döndüğünce hesabını sorarız. Eğer duyduklarımız doğruysa, Okul Müdürü de, Milli Eğitimdeki yetkililer de ve varsa bunlara destek veren siyasiler de önce ellerini vicdanlarına koyup öyle düşünsünler. Yok, eğer düşünmezlerse, bu işin ucunun büyük gazete ve televizyonlara, sonrasında da mahkeme salonlarına taşınabileceğini unutmasınlar” dediler.

OKULUN YERİNDE BİRİLERİNİN GÖZÜ MÜ VAR?

Meslek Lisesinin yerinin Kırıkkale´nin en merkezi yerlerinden birisi olduğunu ve oldukça değerli olduğunu belirten veliler, “Biz bir de şunu merak ediyoruz, ülkemizdeki birçok devlet arazisi gibi yarın burası da birilerine peşkeş mi çekilecek acaba? Okulumuzun yerinde gözü olanlar bence bir an önce gözlerini buradan uzaklaştırsınlar. Burası 60 senedir olduğu gibi bundan sonra da Kırıkkale halkının ve Kırıkkale halkının kısa yoldan meslek sahibi, iş sahibi olmak isteyen gariban çocuklarınındır. ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi´ diyerek bizlere gösteriş yapanlar bu çığlığımız duysunlar” diye konuştular.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024