Türkiye ile ABD arasında yaşanan ekonomik savaş ve döviz kurlarında yaşanan Dolar artışı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurttan, ”Ülkemizi ayakta tutan dev holdingler değil aksine küçük esnaftır bu zor zamanda devletimizden destek bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi

 

EKONOMİYE CAN DEĞİL ZARAR VERİYORLAR

Döviz kurlarında yaşanan artışlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurttan, “Döviz kurları yükseldi diye krizi fırsata çevirmek isteyen dev holdingler var. Bu büyük şirketler sanılanın aksine ekonomiye can değil zarar veriyorlar. Döviz kurları ile alakası olmayan ürünlere dahi zam yapan, piyasaya kısıtlı ürün sunan, depolarda ürün muhafaza eden ve döviz kurunda ki artışa sığınarak vatandaşı sömürmeye çalışan bu şirketlere devletimizin gerekeni yapmasını bekliyoruz. Bizler küçük esnaf olarak, bakkallar olarak daima vatandaşlarımızın yanında olmaya, onlara hizmet etmeye çalışıyoruz ancak büyük şirketlerin üzerimizde ki baskıları bizler zoru durumda bırakıyor “ şeklinde konuştu.

 

BÜYÜK PARA KAZANANLAR HOLDİNGLER

Türkiye´de ekonomiyi ayakta tutanın holdinglerin değil, küçük esnafın olduğunu dile getiren Başkan Yurttan, konuyla ilgili yaptığı konuşmada şunları ifade etti, “Bugün bakkallarımız halen veresiye hesapta ürün satışı yapıyor aradan bir ay geçmiş olmasına rağmen borcunu ödeyen vatandaştan fiyat şu kadar oldu deyip ekstradan para talep etmiyor. İnsanlarımız zor durumda kaldığında soluğu küçük esnafın yani bakkalların yanında alıyor. Sosyoekonomik yaşamda büyük önemi olan küçük esnaflara devletimizin sahip çıkması gerekiyor. Büyük şirketler döviz kuru yükseldi diye ürünlere aşırı zam yapıyor ancak kurlar aşağı indiğinde nedense fiyatlara yansımıyor. Halkımızın üzerinden büyük paralar kazanan adeta onları sömüren bu kötü niyetli yapılara izin verilmemeli.”

 

KÜÇÜK ESNAFA DESTEK TALEBİ

Başkan Yurttan, Kültürümüzde de küçük esnafın büyük yer tuttuğunu belirterek, “Bizim kültürümüzde ahilik, ahi esnaflığı daima vardı. Şimdi bu koca şirketler ekonomiyi ellerine almış istedikleri gibi piyasaya ürün sunuyor, geri çekiyor, fiyat artırıyor ve bizleri daha da zor durumda bırakmaya adeta yok olmamıza çalışıyorlar. Maliye Bakanımızın bu yaşanılanlara izin vermemesini, ekonomide önemli yer tutan küçük esnafımıza destek olmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı