ENGELLEMEK İÇİN EYLEM

Balışeyh´in Koçubaba köyündeki yeraltı suyunun bir başka köye satılmak istemesi iddiasıyla toplanan köylüler eylem gerçekleştirdi. Ankara´da yaşayan Koçubabalılar köylerine destek vermek ve sularının satılmasını engellemek için bir araya gelerek eylem yaptı.

 

BİRLİKTE PROTESTO ETTİLER

Koçubaba köylüleri, geçtiğimiz gün sabahın erken saatlerinde kadını, erkeği, yaşlısı, genci bir araya gelerek yaklaşık beş kilometre uzaklıkta bulunan sondaj kuyusuna, ‘Suyu satan uyumaz, suyumuza sahip çıkacağız, Koçubaba suyu birilerine peşkeş mi çekiliyor´ sloganları ve ellerinde Türk bayrakları ile yürüyerek olayı protesto etti. Köylüler Ankara ve diğer illerde yaşayan hemşehrilerinin çoğunun haberi olmadığını, haberleri olursa gelecek günlerde binlerce köylünün burada tepkilerini daha şiddetli bir şekilde vereceklerini ifade etti.

 

Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması

SU SIKINTISI YAŞANIYOR

Sondaj kuyusunun başında açıklama yapan Koçubabalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Aslan Kılıçoğlu, belediye eski başkanı Memduh Ulusoy, Jeoloji Mühendisi Duran Demir, Mamak belediye encümen üyesi Avukat Haydar Demir ve Köy halkından Muharrem Tuncer düşüncelerini dile getirdiler. Köyde her dönem su sıkıntısı yaşandığını, ekonomik kaynakların kısıtlı olması nedeniyle sondaj yapılamadığını, vurulan sondaj suyunun köyümüz yararına kullanılmasının gerektiğini söylediler.