2022 YILI DEĞERLENDİRİLDİ

Öğrenciler, şehit ailesini ziyaret etti Öğrenciler, şehit ailesini ziyaret etti

Kırıkkale Üniversitesi Keskin MYO’da geçen yılda yapılan çalışmaları değerlendirmek, gelecek yıl plan ve hedeflerini belirlemek amacıyla 2022 Yılını Değerlendirme ve 2023 Yılı Planlama Toplantısı yapıldı. Keskin MYO 2022 Değerlendirme ve 2023 Yılı Planlama Toplantısına Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Keskin MYO Müdürü Doç. Dr. Alper Gürer, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ali Atasoy ve Öğr. Gör. Fikriye Sezer, akademik ve idari personel katıldı.

4 YILDA FİZİKSEL OLARAK İYİ BİR İŞ ÇIKARDIK

Keskin MYO hakkında bilgi veren Müdür Doç. Dr. Alper Gürer, istatistiki veriler paylaştığı sunumunda akademik ve idari personel, bölümler, öğrenci sayıları, yapılan akademik ve sosyal çalışmalar ile gelecek yıl plan ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Son yıllarda yapılan çalışmalarla ulusal ve uluslararası görünürlüğü olan bir üniversite haline geldiğimizi belirten Rektör Aslan, “Sadece 2022’yi değil geçtiğimiz 4 yılı değerlendirdiğimizde akademik ve idari personelimizin özenli çalışmaları ve üst yönetimin dikkatli takibiyle bu dönemin çok verimli geçtiğini söyleyebiliriz. 4 yıllık zaman zarfı içinde sağ olsun devletimiz Delice MYO, Merkezi Derslikler, Merkezi Araştırma Laboratuvarları gibi binalar ve mekanlar için 170 milyon TL yatırım yaptı. Su depomuz ve şehrimizin de kullanabileceği Kongre ve Kültür Merkezimiz de inşaallah bu yıl bitecek. Geçtiğimiz 4 yılda fiziksel olarak iyi bir iş çıkardık.

599 ÖĞRETİM ELEMANI ATAMASI YAPILDI

“Eğitim-öğretim açısından baktığımızda Üniversitemizde önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora alanlarında 44 yeni bölüm açıldı ve 599 öğretim elemanı ataması yapıldı. Şu anda 1200 öğretim elemanımız var. Akademik göstergeler açısından Üniversitemiz 127 devlet üniversitesi arasında 52. Sırada yer alıyor. Akademik yayın sayısı, atıf sayısı, hoca ve öğrenci sayısı kriterlerine baktığınızda orta seviyenin üstünde yer alan bir üniversiteyiz. Uluslararası alanda ise yaptığımız müracaatların neticesinde dünya çapında bir akademik sıralama kuruluşu olan Times Higher Education’ın (THE) yaptığı sıralamaya 1500’lü sıralardan girdik. Bu sıralamada akademik personelimizin yaptığı yayınlar, aldığı atıflar, sektörle yaptığı projeler, uluslararasılarsa çalışmaları ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kriterlerinin değerlendirilmesi sonucunda çıkan verilerle yer aldık. Şimdi 1500’lerden 1400’e gelmek için çalışmalıyız. Endüstri ile ilişkilerimiz, sosyal ilişkilerimiz de iyi seviyede. Keskin MYO olarak sizler de köy okullarında çok sayıda etkinlik yaptınız. Bu anlamda 2022 yılı iyi geçti. Keskin MYO akademik ve idari personeline çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Keskin MYO’da yapılan çalışmaları, 2023 yılı plan ve hedeflerini değerlendiren Rektör Aslan toplantıda görev süresi içinde yapmayı planladığı kısa ve uzun vadeli faaliyetleri, Keskin MYO’ dan akademik çalışma, eğitim-öğretim, sosyal sorumluluk ve paydaşlarla ilişkiler alanında beklentilerini anlattı. Toplantı, Rektör Aslan’ın akademik ve idari personelin taleplerini dinlemesi, sorularını cevaplaması ile sona erdi. Haber: Çağlar Atmaca