7′DEN 70′E KİTAP OKUDULAR

Kırıkkale´de Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 7′den 70′e eline kitap alanlar, Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Atatürk Anıtı önünde buluştu. Kırıkkale Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner başta olmak üzere çok sayıda kişi, Atatürk Anıtı çevresinde oturup, İl Kütüphane Müdürlüğü tarafından temin edilen kitapları 30 dakika okudular. Çevreden geçenlerin ilgi gösterdiği etkinliğe katılanlar, daha sonra bir süre üzerinde kitap ile ilgili özlü sözlerin bulunduğu dövizlerle alanda bekledi.

 

81 İLDE KİTAP OKUYORUZ

81 ilde kitap okuyoruz etkinliği kapsamında bilgi veren Kütüphane Müdürü Zeliha Atay, “Bireysel ve toplumsal gelişmenin temel yapı taşlarından biri olan kütüphanelere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık düzeyinin geliştirilmesi ve kütüphanelerin bilgiye erişimdeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekilmesi amacıyla her yıl Mart ayının  son haftası yurt çapında Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır”

 

Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor

SEVMEK İÇİN İNSAN OKUR

“Sümerlilerin yazılarıyla binlerce yıl önce başlayan okuma yolculuğu 2016 yılında devam ediyor. Yeni yolculuklara çıkmak, keşfetmek, İletmek, paylaşmak ve sevmek için insan okur! Kütüphane, farklılığı kabul etmenin, hoşgörünün kaynağıdır. Kütüphane, aydınlıktır; aydınlatandır. Kütüphaneler bir şehrin kalbidir. Kütüphaneler sahip olduğu çeşitli eserlerle muazzam sayıda kaynaklarla, kullanıcılarına farklı kültür ürünlerini gözlemleyerek öğrenme fırsatım sunarak, toplumların kültür birikimlerinin korunmasını yaşatılmasını ve kültürel mirasın geleceğe aktarılmasını sağlar. Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi çalışanları olarak bizler bilginin ve eğitimin gücüne inanıyoruz” dedi.