Yaklaşık 2 ay önce Tunceli´de görevli iken kendi isteği ile Diyarbakır´ın Sur ilçesinde gerçekleşen olaylara müdahale etmek için görevli olarak bölgeye giden 30 yaşındaki Yusuf Alsancak, PKK´lı hain teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü.

Cami kubbesinde tehlikeli çalışma Cami kubbesinde tehlikeli çalışma

 

Yenimahalle Plevne Caddesi´nde oturan Ali ve Gülseren Alsancak, oğullarının şehadet haberini askeri yetkililerden alırken, şehidin yakınları, acı haberi alınca büyük üzüntü yaşadılar.

 

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye, Temizlik İşleri ve Kültür Müdürlüğü ekiplerince şehit evine çevresine Türk Bayrakları asılırken, çok sayıda kişi şehidimizin baba ocağına akın etti. Oğullarının şehit haberini alan anne ve baba Diyarbakır Askeri Hastanesine son görevlerini yerine getirmek için gittiler.

 

Şehidin kuzeni Ebru Alsancak, şehidimiz Alsancak´ın doğum gününün 5 Şubat olduğunu ve 30 yaşına girdiğini söyledi. Annesi Gülseren Alsancak´ın, doğum günü için oğlunun fotoğrafının bulunduğu yastık ve kupa yaptırdığını belirten Ebru Alsancak, “Annesi oğlunun bir hafta sonra geleceği için çok heyecanlıydı. Fakat şehit haberi bizleri derinden üzdü. Annesi en son cep telefonuyla mesajlaşmış. Fakat yazdığı kelimelerden oğlunun olmadığını anlamış. Ondan bize yaptırılan bu yastık ve bardak hatıra olarak kaldı” dedi. 

 

Bekar olan ve 2 yıldır Tunceli´de çalıştığı öğrenilen Alsancak´ın geçici görevle Diyarbakır´ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi.