Kırıkkale’ye yağışlı hava geri dönüyor! Kırıkkale’ye yağışlı hava geri dönüyor!

Şırnak´ın Uludere ilçesindeki Bestler-Dereler Bölgesi´nde terör örgütü PKK´ya yönelik operasyonda, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Turgay Uğantaş´ın Kırıkkale´deki baba ocağında üzüntü yaşanıyor. Etiler Mahallesi´ndeki evinde oğlunun şehadet haberini alan anne Zühre ile baba Cemal Uğantaş´ı, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı.  Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına, sağlık görevlileri müdahale etti. 

 

Şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Uğantaş´ın 2 kardeşinin olduğu, kız kardeşinin de Ankara´da polis memuru olarak görev yaptığı öğrenildi. 13 yıllık asker Turgay Uğantaş´ın Yiğit isminde oğlu olduğu belirtildi. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, dua edildi. Evli ve 1 çocuk babası Uğantaş´ın naaşı törenin ardından, memleketi Kırıkkale´ye getirildi.

 

Şehit Uğantaş´ın Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşları tarafından alınarak ‘helallik´ alınması için baba evine getirildi. Cenazenin getirilmesiyle büyük üzüntü yaşayan şehidin babası Cemal ve annesi Zühre ile akrabalarını sağlık ekipleriyle görevliler sakinleştirmeye çalıştı. Baba ocağında yapılan duanın ardından şehidimizin naşı Nur Camii´ne götürüldü. Cenaze namazı öncesi aile yakınlarının tabutun başında ağıtları yürekleri dağladı. Daha sonra İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Uğuntaş´ın naşı Kırıkkale şehitliğinde toprağa verildi.