ÇUVALOĞLU BİLGİ VERDİ

İlk olarak MKEK Destek Hizmetleri İşletme Müdürlüğü´nü ziyaret eden Vali Haktankaçmaz´ı, İşletme Müdürü Mustafa Çuvaloğlu ve diğer yetkililer karşıladı. Ziyarettten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müdür Çuvaloğlu, Destek Hizmetleri İşletme Müdürlüğü´nün MKE Kurumunun İtfaiye, Elektrik, Su, Isıtma, Haberleşme Ağı ve Sosyal Tesislerine ait iş ve işlemlerini yürüttüğünü ifade etti.

 

TARİHİ TELEFONLA KONUŞTU

İşletme hakkında bilgiler alan Vali Haktankaçmaz´da buhar işletmesi, su üretim tesisleri ve itfaiye teşkilatında incelemelerde bulundu. Vali Haktankaçmaz, ayrıca İşletme Müdürlüğü önünde sembolik olarak bulundurulan ve 1800´lü yıllarda kullanıldığı ifade edilen ve halen faal olan tarihi telefonla İşletme Müdürü Çuvaloğlu ile bir konuşma gerçekleştirdi.

 

BARUT ÜRETİYORUZ

Daha sonra Barut Fabrikasını ziyaret eden Vali Haktankaçmaz´ı, burada Fabrika Müdürü Berna Doğrul ve diğer yetkililer karşıladı. Karşılama sonrası fabrikanın faaliyetleri hakkında Vali Haktankaçmaz´a bilgi sunan Doğrul, fabrikalarının Makina Kimya Endüstrisi Kurumu´na ait diğer fabrikalara barut üretimi yaptığını, ayrıca sivil piyasaya da av ve ses fişeği barutu ürettiklerini ifade etti.

 

BARUT FABRİKASI ÖNEMLİ

Barut Fabrikasının Savunma Sanayimizdeki önemini vurgulayan Vali Haktankaçmaz´da, fabrika içerisindeki atölyeleri gezerek incelemelerde bulundu. Fabrikanın Şeref Defterini de imzalayan Vali Haktankaçmaz, şeref defterine, “Barut Fabrikamızı ilk resmi ziyaretim çerçevesinde gezdim. Yapılan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldım. Hassas bir görev yapan arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar dilerim.” notunu düştü.

 

Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı! Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı!

ÜLKEMİZ EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ 

Daha sonra MKEK Hurda İşletme Müdürlüğü´nü ziyaret eden Vali Haktankaçmaz´ı, Hurda İşletme Müdürü Mehmet Şener ve diğer yetkililer karşıladı. Karşılama sonrası işletmenin faaliyetleri hakkında   Hurda İşletme Müdürü Şener tarafından brifing sunuldu. Brifing sonrası açıklamalarda bulunan Vali Haktankaçmaz “Savunma Sanayi için üretim yapan MKE Kurumlarına ait fabrikaların hammadde ihtiyaçlarını karşılamak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hurdalarını toplayan ve bu hurdaların tasnif ve değerlendirmesini yaparak, geri kazanımını sağlayan Hurda İşletmesinin, Ülkemiz ekonomisi için önemli bir görev yürüttüğünü” ifade etti.

 

SİLAH İHTİSAS OSB TÜRKİYE´DE BİR İLK

Vali Haktankaçmaz, daha sonra Hurda İşletme Müdürlüğü´ne ait atölyelerde ve hurda sahasında incelemelerde bulundu. Son olarak altyapı çalışmaları devam eden Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret eden Vali Haktankaçmaz, Silah İhtisas OSB´nin Türkiye için çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek, 'Silah İhtisas OSB Türkiye´de bir ilk. Savunma sanayi tesislerini içinde barındıracak. Kırıkkale savunma sanayinin üssü, merkezi. Bu nedenle Silah İhtisas OSB´nin de kentte bulunmasını çok önemsiyoruz' dedi.