YÜKSEK RİSKLİ İLLER ARASINDAYIZ

Sağlık Bakanlığı´nın Hayat Eve Sığar uygulamasındaki Covid-19 yoğunluk haritasında Kırıkkale´nin büyük bir bölümü, Omicron varyantının da etkisiyle ‘yüksek risk´ anlamına gelen kırmızı renge döndü. Kırıkkale´de hastanelerde başvurularda artış olmakla birlikte Covid-19 yataklı servisleri ile yoğun bakım servislerinde kapasiteyi zorlayan bir durum olmadığı öğrenildi.

 

EKİPLER UYARIYOR

Kırıkkale’de yetişiyor! Kilosu 400 liradan satılıyor! Kırıkkale’de yetişiyor! Kilosu 400 liradan satılıyor!

Diğer yanda İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri, artan vaka sayıları nedeniyle denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, kent merkezindeki denetimlerde, vatandaşlara maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda sık sık uyarıda bulunuyor. Vatandaşlara aşı olmaları konusunda sık sık çağrıda bulunan sağlık görevlileri, aşı yaptıranların hastalığı daha hafif geçirdiklerini belirtti.

 

ŞİKAYETLER ARTMAYA BAŞLADI

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, pandeminin başından buyana en yoğun dönemin yaşandığını söyleyerek, “Sağlık personellerimiz çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Son haftalarda solunum yolu şikayetleri artmaya başladı. Muhtemelen bunların büyük bir kısma da Covid. Sahada çok sayıda pozitif ve temaslı hasta görüyoruz. Bunun için de kurallara uymalıyız”

 

AŞILARINIZI GÜVENLE OLABİLİRSİNİZ

Son olarak yüzde 100 yerli ve milli Korona virüs aşısı Turtovac´ın önemine değinen İl Müdürü Ağırtaş, her fırsatta salgınla mücadelede tek silahın aşı olduğunu söyleyerek, 'Milli aşımız Turkovac´ı bekleyen vatandaşlarımız, randevularını alarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanemizde aşılarını yaptırabilir. Randevularızı MHRS web, MHRS mobil, Alo 182 ve e-nabız üzerinden randevu alan 18 yaş üstü vatandaşlarımız aşılarını güvenle olabilirler” dedi. Haber: Kenan Kuzucu