Kırıkkale´de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nce Çanakkale Zaferi´nin 103. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '57. Alay Vefa Yürüyüşü' yapıldı.

Kırıkkale’de okuma kültürünü geliştirici projeler üretiliyor Kırıkkale’de okuma kültürünü geliştirici projeler üretiliyor

 

SABAH NAMAZINDA BULUŞTULAR

Çanakkale Zaferi´nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitlerini anmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın 81 ilde eş zamanlı eş zamanlı olarak anıldı. Kırıkkale´de de sabah namazında Nur Camii´nde başlayan program Şehitlikte son buldu.

 

57. ALAYA VEFA YÜRÜYÜŞÜ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Zaferi´nin 103´ncü yılı etkinlikleri kapsamında “57. Alaya Vefa Yürüyüşü” ile gençleri bir araya getiriyor. Her yıl 24-25 Nisan tarihleri arasında Çanakkale ve diğer 81 ilde düzenlenen '57. Alaya Vefa' yürüyüşü programı Sabah Namazını müteakip Nur Camisinde başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir ve il protokolü ile şehit ve gazi yakınları ile sporcuların katıldığı programda 57. Alay şehitleri anıldı.

 

ÇORBA İKRAMINDA BULUNULDU

Nur Camiinde; Çanakkale´de ve yurdumuzun dört bir tarafında vatanı müdafaa etmek için canlarını ortaya koymuş şehitlerimize Mevlidi Şerif okundu. Sabah namazı sonrasında programa katılan gençlere çorba ve poğaça ikramında bulunuldu. Daha sonra Vefa yürüyüşü başladı. Yürüyüş Nur Camisi önünde başlayarak, Hürriyet Caddesi, Ankara Caddesi, Zafer Caddesi istikametlerinde yürüyüş yapıldı ve yürüyüş Cumhuriyet Meydanında son buldu.

 

DUALAR EDİLDİ

Cumhuriyet Meydanında yapılan programda şehitlerimizin için Kur´an-ı Kerim Tilaveti ve şehitlerimizin için dualar edildi. Programın devamında servislerle Bahşılı İlçesinde bulunan Şehitlik ziyaret edildi ve programa katılan gençler şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı. Haber: Kenan KUZUCU