Önemli bir gelişme

Yer değiştirmelerde, hizmet bölgesine göre verilecek hizmet puanı, performans ve yeterlilik belirleyici olacak En yüksek hizmet puanı, doğu illerin bulunduğu 5. hizmet bölgesi için verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), taşra teşkilatında görev yapan yöneticilerin yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin esasları belirledi. Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete`de yayımlandı.

Kırıkkale Üniversitesi’nden dini musiki konseri Kırıkkale Üniversitesi’nden dini musiki konseri

Yönetmelik esasları

Yönetmelik, taşra teşkilatı yöneticilerinin hizmette etkililiğini ve verimliliklerini artırmayı amaçlıyor. Yönetmelik, taşra teşkilatında il milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü şube müdürü kadrolarında asaleten görev yapanları kapsıyor.

Hizmet puanı

Yer değiştirmelerde hizmet puanı, performans ve yeterlilik belirleyici olacak. Hizmet bölgeleri, Kalkınma Bakanlığının yayınlamış olduğu İllerin ve Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması ile İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması verileri esas alınarak, kurumsal kapasite ve hizmet gereklerine göre oluşturuldu.

Kırıkkale 3. bölgede

Her hizmet bölgesi için de farklı hizmet puanları bakımından oluşturulan hizmet bölgeleri ve bu bölgeler için öngörülen hizmet puanları EK-2`de gösterilmiştir. 3. hizmet bölgesi Afyonkarahisar, Amasya, Bartın, Çorum, Düzce, Giresun, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Rize ve Uşak illerinden oluşuyor. Bölgede hizmet süresi 4 yıl, verilen puan (yıl) ise 10.8 olarak belirlendi.