Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sinop Dağcılık ve Şelale Şenliğine Kale Dağcılık 22 üyesi ile katılım sağladı. 27 Kasım 2014 Cuma gününü 28 Kasım 2014 Cumartesiye bağlayan gece başlayan Sinop yolculuğu Boyabat civarlarında aracımızda yaşadığımız teknik bir arıza ve yaşanan araç değişimi nedeniyle birkaç saatlik gecikme ile sabahın erken saatlerinde Sinop il merkezinde sona erdi.Ortalama hava sıcaklığının gündüz saatlerinde 15 dereceyi bulduğu Sinop'ta hava puslu ve nemli idi. Sinop polisevinde düzenlenen kahvaltı programı sonrasında nihayet diğer illerin dağcıları ile Sinop il meydanında buluşarak sahile doğru yürüyüş gerçekleştirdik. Buradan Sinop Tarihi Cezaevine gerçekleştirdiğimiz ziyaret ile programın startını verdik.

Kamp alanına ulaşıldı

Dağcılarımızın yol yorgunlukları Sinop'un tarihi ve doğal güzellikleri ile yerini heyecan ve meraka bırakmıştı. Buradan Türkiye'nin en kuzeyine, 42. paralele doğru hareket ettik. İnceburun Karadeniz'in her zamanki hırçınlığı ile bizi bekliyordu. İnceburun fenerine sırtını veren dağcılar burada kumanyalarını tükettiler. Karadeniz'in dalgaları İnce burun'u dövedursun, dağcıların yolculuğu kaldığı yerden devam etti. Saat 16.00 sularında Erfelek Şaleleri kamp bölgesine hareket edildi. Erfelek ilçesinde verilen kısa bir mola ile dağcılar eksiklerini tamamlama fırsatı buldular. Saat 18.00 sularında Erfelek takım şelaleleri kamp alanına ulaştık. Çoğu dağcı çadırlarını kurmuş, ateşlerini yakmışlardı. Aracımızda yaşadığımız arızanın umduğumuzdan daha ciddi çıkması nedeniyle sırt çantalarımızdan çadırlarımıza kadar tüm malzemelerimiz Boyabat ta kalmıştı. Yeni aracımız bizi bıraktıktan sonra iki dağcımızla birlikte malzemelerimizi getirmek üzere Boyabat'a hareket etti. Saat 19.30 sularında akşam yenilen akşam yemeği sonrası tüm dağcılar kamp ateşinin etrafında toplandı. Hava sıcaklığı gündüz sıcaklığına nispeten biraz daha soğuk 9- 11 derece civarında idi. Kamp ateşi ile yüzümüzü ısıtırken Erfelek takım şalelerinin görkemli son şelalesi sırtımızı üşütüyordu. Ankara'nın dağcıları tarafından oynanan oyun havaları, çekilen halaylar ile program ismine yakışır bir şekilde şenliğe dönüşmüştü.

Kırıkkale’de kadınlara ‘Savaş, Göç ve Kadın’ konferansı Kırıkkale’de kadınlara ‘Savaş, Göç ve Kadın’ konferansı

Kamp ateşinde muhabbet

Saat 22.00 sularında nihayet Kale Dağcılık üyeleri çadırlarına ve malzemelerine kavuştu. Çadırlar kuruldu, kalın kıyafetler giyildi ve şenliğe kaldığı yerden devam edildi. Önceki kamplardan tecrübeli olan dağcılarımız közlemeye hazır patateslerini yanlarında getirmişler, kamp ateşi Haydar Çiğcinin üstün gayreti ile bir türlü bizi kendine yaklaştırmıyordu. Saat gece 00.00 sularında közlenen patateslerimizi afiyetle yedik. Kimi dağcılar sabahki parkurun tadını çıkarmak için çadırlarına çekildiler. Kimi dağcılarımız ise ne közlenmiş patatesi ne kamp ateşi başındaki muhabbeti bırakamadılar.